I dag onsdag d. 25. september 2019  var Hans Christian Jensen på besøg på museet og fortalte sin historie og viste gamle fotografier fra en svunden tid. H.C. er 76 år, og som 3-årig kom han på børnehjem første gang i Hornbæk. Senere fulgte anbringelser med hans lillebror i Snekkersten, Valby og Skælskør. Herefter fulgte atter en placering i hjemmet og dernæst 3 år på Lærlingehjemmet på Rantzausgade. 

H.C. fortæller, at hans livs fundament blev skabt under anbringelserne og ikke i tiden tilbage hos sin far i hjemmet, hvor han beskriver en opvækst under elendige forhold. "Jeg er taknemmelig og tilfreds for min tid på børnehjem", fortalte H.C., og understregede, at hans tid under børneforsorgen havde været præget af omsorg. H.C. blev med tiden både uddannet svejser og lærer, og på turen til museet fulgtes han med sin hustru gennem 52 år og kunne fortælle om både børn og børnebørn og et spændende liv med rejser, højskoler og politik. 

Erindringer om børneforsorgen er lige så forskelligartede som de tusindvis af tidligere anbragte, og museet er taknemmelig for, at så mange vælger at dele deres historie med forskere. På den måde skabes så nuanceret viden som muligt.
HC 01H.C. besøgte også museets udstilling "Efter Børnehjemmet", hvor tidligere anbragte fortæller om det at leve med en fortid på børnehjem. Nogle med lyse minder. Nogle med mørke. Og mange med både og.

HC 02H.C. til venstre med hans lillebror og deres mor inden hun blev indlagt på Skt. Hans.
HC 03"Det her billede kan jeg rigtig godt lide af mig selv!", sagde H.C.
HC 04H.C. fortæller Sarah Smed fra museet om sit store arbejde med at dokumentere sin egen historie og indsamle for ham meget vigtig viden og fotografier.