Julehilsen fra Danmarks Forsorgsmuseum. Sarah og Jeppe er nu gået på velfortjent juleferie og har ladet julefreden indfinde sig. 

2018 har været et fantastisk år på museet. H.M. Dronningen kom på besøg. Der blev åbnet to nye udstillinger "Kvinder og børn på flugt fra vold" og "Efter børnehjemmet". Den irske ambassadør kiggede også forbi, og et samarbejde med National University of Australia blev formaliseret. Der er blevet afholdt en masse foredrag og debatarrangementer, og der er blevet indsamlet historier og fotos og genstande fra både Fattiggården og børnehjem. Socialrådgiverstuderende er blevet undervist, og der er blevet debatteret fordomme mod fattige, udsatte og hjemløse på både dansk og engelsk. Der er blevet bygget huler, lavet historisk teater og Fattiginspektørens have er blevet genetableret. Sarah og Jeppe har skrevet en seriøs bunke kronikker, klummer og fondsansøgninger, og så har de sammen med et engageret hold af formidlere vist en masse besøgende rundt. 

2019 skal nok blive lige så fantastisk. Allerede nu er planerne store. Formidlingsprojektet "Fra udsat til værdsat" er allerede igangsat. Her skal udsatte og hjemløse borgere udvikle nye former for formidling sammen med museet. Den eksperimentelle udstilling "7 fattige børn" sættes i søen. Der vil blive skabt ny poesi om Fattiggårdens skæbner med forfatter Mikael Josephsen. Flere nye undervisningstiltag vil blive lanceret, og så kommer der en hel masse debatarrangementer, hvor forsorg og fattigdom før og nu debatteres. Nå ja, og så er der en ny bog på trapperne. Men det fortæller vi mere om senere.

Vi åbner igen til vinterferien, men ring endelig hvis I er en gruppe og ikke kan vente indtil da.

Og har I en hilsen eller god idé, historie eller et emne, som I synes, vi skal tage op, så skriv det endelig til os her. Vi skal nok læse med - når vi vågner.

GLÆDELIG JUL