Nationalmuseet er i disse dage på tur rundt i Danmark for at lade sig inspirere af, hvordan andre formidler historie. Derfor havde de valgt at lægge vejen forbi Svendborg for at få et indblik i, hvordan vi på museet samskaber socialforsorgens historie med livsvidner og alternative eksperter.  Derfor havde Sarah og Jeppe inviteret MetteHansPeer og Poul til at fortælle om deres vigtige bidrag til museets udstillinger og formidling.

Peer skriver om deres besøg: "Grunden var, at Nationalmuseet denne dag ville sende en delegation ned forbi Forsorgsmuseet for at kigge på, hvordan de formidler "Det levende museum".! Og der synes Sarah jo vi to også skulle give vores pip med. Så man kom rundt om alle museets virkemidler..! Synes jo det blev en fantastisk dag - med lyttende mennesker og gode spørgsmål..!"  Vi er helt enige Peer.
Nationalmuseet på besøgDe spændte museumsfolk fik også fornøjelsen af at få besøg af Vibeke og Erna, der som tidligere anbragte også har hjulpet museet med den nye udstilling "Efter Børnehjemmet".
Nationalmuseet 002Poul Rasmussen i godt selskab.
Nationalmuseet 007 600x400Den gamle arbejdsgård formidler et umiskendeligt forstemmende indtryk for langt de fleste.
Nationalmuseet på besøgHans satte det besøgende panel i arbejde i måtteværkstedet.
Nationalmuseet på besøgHans fortalte om sit frivillige arbejde på museet, og hvorfor det giver mening for ham.
Nationalmuseet på besøgJeppe stod for introduktionen til Skjulte Danmarkshistorier.
Nationalmuseet på besøg
Mette viste filmklip og fortalte om sin rolle i projektet og sit arbejde på museet.
Nationalmuseet på besøgBesøget blev sluttet af i udstillingen "Stemmer fra Børnehjem", hvor Foreningen af Godhavnsdrengene ved bl.a. Poul,  og Godhavnsdrengen Tisvilde har været med til at finde genstande og skrive tekster til udstillingen, som bl.a. beskæftiger sig med Godhavnsdrengenes kamp for retfærdighed.
Nationalmuseet på besøgDe gode folk fra Nationalmuseet - Historie, Viden & Forskning stillede mange gode spørgsmål.