Denne stol i børnestørrelse stammer fra Godhavn Drenge- og Lærlingehjem, og meget mere ved vi ikke. Derfor har vi brug for din hjælp. 

Stolen er generøst givet til museets samling af Godhavnsdrengene, som har fundet og erhvervet den gennem Den Blå Avis, hvor sælger havde fundet stolen på et loppemarked. 

Stolen er sandsynligvis lavet på snedkerværkstedet, men hvem der har lavet denne type stole og til hvilket brug ved vi ikke. Hvis du ved noget om stolen, hører vi meget gerne fra dig. Du er velkommen til at skrive til 

Drenge- og lærlingehjemmet Godhavn ligger i Tisvilde og fungerer i dag som skole- behandlingshjem for børn og unge. I 1964 var der plads til 70 drenge mellem 12 og 18 år. Forstanderen hed Chr. Beck. Det modtog ikke svagt begavede elever og havde fast psykiatrisk lægetilsyn. 

Godhavn blev oprettet af Axel Frydensberg i 1893 og anerkendt som opdragelsesanstalt for særligt vanskelige børn i 1906. I 1923 anerkendt som skolehjem for 80 drenge mellem 12 og 18 år. I 1962-63 opførtes en særlig lærlingeafdeling til 20 ældre elever. Godhavn havde gennem tiderne landbrug, gartneri, snedker-, skrædder-, smede- og maskinværksted, oplæring af kokke samt malerværksted.