Går du forbi Fattiggården, vil du se syv silhuetter i vinduerne i Fattiggårdens gamle Forsørgelsesafdeling. De er skabt af museumsformidler Line Andreasen som led i et billedkunstprojekt. Udstillingen tager udgangspunkt i syv forskellige indlagte skæbner, som hver især kobles til en dødssynd f.eks. hovmod, utugt, vrede og misundelse. Men bag hvert menneske gemmer der sig en historie, og udstillingen opfordrer til at reflektere over, om deres gerninger var så syndige endda.

På billedet ses Line foran museets vinduer i den gamle Forsørgelsesafdeling (ud mod Svinget og Svendborg Bibliotek). Ifølge Line er noget af det specielle ved Danmarks Forsorgsmuseum, at “de åbner sig op mod verden omkring,” og der er derfor en pointe i, at udstillingen kan ses fra museets ydre. Du kan opleve de fine silhuetter fra nu og juni måned ud. Både i og udenfor museets åbningstid.