Stor glæde og stolthed på museet! Vores nye bog "Museums and Social Change" er kommet.

Bogen undersøger, hvordan museer kan samarbejde med sårbare og udsatte grupper for at skabe social forandring for både den enkelte og samfundet - og derigennem gentænke og udvikle museet selv.

Everybody needs to feel valued and heard. That's why it's important to also include the people with stories of vulnerability. Everybody can contribute. And everybody can make a difference", citeres museets formidler Mette Løjmann Hansen bl.a. for i bogen.

Sarah Smed har redigeret bogen sammen med Bernadette Lynch, Adele Chynoweth og Klaus Petersen og skrevet kapitlet: "Behind barbed wire: Co-producing the Danish Welfare Museum".

Fra Danmarks Forsorgsmuseums forsknings- og formidlingsprojekter bidrager: Jeppe Wichmann Rasmussen med: "Revealing hidden stories at the Danish Welfare Museum".

Jacob Knage Rasmussen med: "The act of emancipating oneself: the museum and the release of adult Care Leavers' caserecords".

Stine Grønbæk Jensen med: "Doors, stairways and pitfalls: Care Leavers' memory work at the Danish Welfare Museum".

Trisse Gejl med: "We cannot change the past, but we can change how we look at the past. The use of creative writing in facing up to personal histories at the Danish Welfare Museum".

Udover disse bidrag fra museet i Svendborg, er der kapitler fra museumsprojekter i Wales, Skotland, Norge, Holland, Taiwan, Australien og England. Bogen er udgivet på forlaget Routedge og er del af Museum Meanings-serien.

Bogen kan købes på Routledge hjemmeside og ikke mindst i museets butik og webshop I de kommende uger vil vi på forskellig vis fortælle mere om bogen.