Mindeboxen

En udstilling skabt i fællesskab mellem deltagerne i projektet ”Fra udsat til værdsat” og Danmarks Forsorgsmuseum.

Hold 1 Fra udsat til værdsat

”Fra udsat til værdsat” er et sociokulturelt projekt, hvor socialt udsatte som alternative eksperter er med til at give Danmarks Forsorgsmuseums formidling en ny dimension. De er med deres individuelle erfaring fra kanten af samfundet med til at sætte museets viden om socialt udsatte i et nyt perspektiv.

Den udstilling de har skabt med museet, er formet ud fra tanken om, at den både skal formidle, aktivere og indsamle minder. I udstillingen deler Robert, Tobias, Mas, Carsten, Henrik, Mikael, Lasse, Kira, Anastacia, Johannes, Søren, Lotte, Mette, Michael, Robert og Linette på forskellig vis deres erfaringer og minder på godt og ondt. De er med til at huske os på at minder er noget værd og at vi kan lære af hinandens erfaringer på tværs af tid og sociale udgangspunkt. I udstillingen kan du se film, hvor de fortæller deres historie, læse digte og en tegneserie, se på kunst eller spille ”Taberludo” alt sammen ting, som deltagerne selv har skabt i samarbejde med museet.

Projektdeltagerne har foruden udstillingen holdt foredrag om deres egen liv og en historisk person fra Fattiggården, som de selv har valgt. På den måde har de koblet fortid og nutid sammen og reflekteret over, hvilke forskelle og ligheder der mellem at være udsat i Danmark før og nu. Foredragene har de bl.a. holdt for socialrådgiverstuderende i Vejle, Århus og Odense, men de også lavet rundvisninger på museet for almindelige gæster.

Samarbejdet har haft stor værdi både for museet og for deltagerne. For deltagerne har det været en vild rejse. Flere fremhæver, at mødet med museet og fællesskabet har øget deres livskvalitet og påvirket deres liv i en positiv retning. De har vekslet en oplevelse af stigmatisering og social marginalisering til roller som eksperter og værdsatte samarbejdspartnere.

Hvis du vil vide mere, så kig forbi projektets egen hjemmeside www.udsat-vaerdsat.dk , hvor du bl.a. kan se flere film, læse om deltagerne og få indblik i de erfaringer og samarbejdsmetoder, som museet og deltagerne har udviklet i projektforløbet.

Adresse og åbningstider

Grubbemøllevej 13,
5700 Svendborg
Se kort med angivelse af P-pladser
Se kort med ladestationer til elbiler i Svendborg

Åbningstider 2024
Den 6. februar - 15. december 2024
Åbent tirsdag-søndag kl. 10-16
I uge 7, 27-32 og 42: Åbent mandag-søndag kl. 10-16

Se entré til museet 

Omvisning for grupper  eller Omvisning for skoler

særlige søndage - den første søndag i måneden - er der FRI entré (større grupper undtaget) og alle vores udstillinger kan besøges. 

Se hvad Svendborg byder på af oplevelser, spisesteder og overnatning

Få inspiration i magasinet Det Sydfynske Øhav 2024

Kontakt museet
Mandag-fredag kl. 10-14 på telefon 6221 0261.
I weekender og på helligdage kan butikken på Danmarks Forsorgsmuseum kontaktes på telefon 6217 6829. 

Entré

Entré 2024
Voksne: 95 kr.
Studerende: 75 kr. 
Børn under 18 : gratis.
Er du medlem af Museumsforeningen, har du fri entré.

Gratis adgang har:

  • Buschaufføren og evt. den rejseleder, der følger en gruppe.
  • Plejere og frivillige ifølge med borgere fra dagcentre, plejecentre o.lign.
  • Lærere og grupper af elever og studerende som led i undervisning. 
  • Grupper af brugere, beboere og ansatte fra sociale væresteder, caféer og forsorgscentre og andre typer af støttetilbud. 

Dog skal der træffes aftale med museet inden besøget.

Ved tvivl, kontakt os venligst på telefon 62 21 02 61, mandag-fredag kl. 10-14 eller på mail 

En omvisning er alle pengene værd

Oplysninger om omvisninger for grupper

Oplysninger om omvisninger for skoler