"Fra Udsat til Værdsat” formidler minder i ny udstilling

Minder har vi alle. Gode minder og dårlige minder. Nogle minder fortæller vi andre om, andre holder vi for os selv – nogen vil vi helst glemme.

Den 9. november 2019 åbnede en ny udstilling på Danmarks Forsorgsmuseum. I udstillingen deler projektdeltagerne fra projektet ”Fra Udsat til Værdsat” deres personlige minder og giver et indblik i, hvad der har været med til at forme dem som mennesker.

Alternative eksperter

”Fra Udsat til Værdsat” er et sociokulturelt projekt, hvor alternative eksperter er med til at give Danmarks Forsorgsmuseums formidling en ny dimension. De kan med deres individuelle erfaring være med til at sætte museets viden om socialt udsatte i et nyt perspektiv.

De deltagere, der har været med i projektet, har en ganske særlig evne til at formidle den danmarkshistorie, der har fundet sted på kanten af velfærdsstaten, og de har, når de har vist rundt på museet og holdt foredrag i hele landet, givet en stemme til de mænd og kvinder, som engang boede på Fattiggården. De har belyst sociale problemer og åbenhjertigt delt ud af deres historie. En del af de historier kan man opleve i deres udstilling. I udstillingen deler Robert, Tobias, Mas, Carsten, Henrik, Mikael og Lasse deres erfaringer og minder på godt og ondt. 


Udstillingen er skabt ud fra den idé, at den både skal formidle, aktivere og indsamle minder samtidig med, at den skal være med til at huske os på, at alles minder er værd at dele, både de barske og de gode. 

Deltagernes oplevelser

Deltager Henrik Jürgensen mindes bl.a., hvordan han så på sin fremtid, før han startede i projektet: ”Min fremtid har været meget mørk, når jeg tænker tilbage. Jeg ville intet, og jeg kunne ikke se lys forude. Det kan jeg nu. Jeg får det bedre for hver gang, jeg får fortalt min historie.”

Adresse og åbningstider

Grubbemøllevej 13,
5700 Svendborg
Se kort med angivelse af P-pladser

Åbent tirsdag-søndag:

21. april - 19. dec. 2021: kl. 10-16

Se retningslinjer ang. Corona

særlige søndage (den første søndag i måneden) er der FRI entre og alle vores udstillinger kan besøges.

Her kan du møde museets formidlere på din tur rundt på museet. Mellem kl. 10-14 fortæller de spændende historier om Fattiggårdens skæbner og livet bag murene.

Lej et sommerhus og tilbring flere dage på det skønne Sydfyn.

Entré

Voksne: 75 kr.
Pensionister/studerende: 60 kr.
Børn under 18 : gratis.
Er du medlem af Museumsforeningen, har du fri entré.

Gratis adgang har:

  • Buschaufføren og evt. den rejseleder, der følger en gruppe.
  • Plejere og frivillige ifølge med borgere fra dagcentre, plejecentre o.lign.
  • Lærere og grupper af elever og studerende som led i undervisning. 
  • Grupper af brugere, beboere og ansatte fra sociale væresteder, caféer og forsorgscentre og andre typer af støttetilbud. 

Dog skal der træffes aftale med museet inden besøget.

Ved tvivl, kontakt os venligst på  eller 62 21 02 61

En omvisning er alle pengene værd

Oplysninger om omvisninger for grupper

Oplysninger om omvisninger for skoler