I anledning af HARJA's 50-års jubilæum hanker vi op i en gammel tradition, som foreningen i samarbejde med fynske og jyske museer dyrkede med succes fra 1976 til 2009: de arkæologiske udgravningslejre.

Vi har fået en meget fin aftale med Svendborg Museum om at bistå med arkæologiske undersøgelser af et 9000 år gammelt kulturlag på Kirkeby Vænge nord for Svendborg. På en grusbakke i en skov tilhørende Hvidkilde Gods har NCC i en årrække udvundet sand og grus og er i den forbindelse stødt på kulturlevn fra Maglemosekulturen, som arkæologerne fra Svendborg Museum har dokumenteret og undersøgt. Det er i forlængelse af disse undersøgelser, HARJA's medlemmer får lejlighed til at være med under ledelse af museumsinspektør Lone Christine Nørgaard, velkendt og skattet arkæolog fra flere udgravningslejre på Østfyn.

Planlægningen af sommerens udgravningslejr er stadig i sin vorden, men det er på tide, at I bliver gjort bekendt med arrangementet, så I kan indregne den i jeres planlægning af den kommende sommerferie:

Lejren vil finde sted i ugerne 27, 28 og 29 (5. juli – 23. juli 2021)

Proceduren bliver som i tidligere år, hvor man deltager ugevis og bor i eget telt eller campingvogn på den fælles lejrplads. Her findes også HARJA's fællestelt og køkkentelt, toilet- og badefaciliteter (regner vi da med på nuværende tidspunkt).

Pris for deltagelse
Prisen for deltagelse er ikke fastsat endnu, men maksimalt 1.300 kr. pr. uge pr. voksen deltager (over 16 år), vil være et slag på tasken. Pris pr. barn (op til 16 år og i følge med en voksen) bliver formentlig 700 kr.  Ud over lejrgebyr må man ugentlig påregne ca. 170 kr. pr. næse pr. uge til fælles aftensmad. Morgen- og middagsmad sørger deltagerne selv for. Max 15 deltagere pr. uge.

Tilmelding
Uforpligtende forhåndstilmelding kan rettes til Eigil Nikolajsen på mail eller 65 97 79 90. Hertil kan du også rette evt. spørgsmål. Men som altid i disse tider må vi tage forbehold over for evt. corona-begrænsninger. Vi krydser fingre!

Måske ses vi på Harjas jubilæumsudgravningslejr 2021 omkring vor fælles arkæologiske interesse. Det kunne være hyggeligt!

Hvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.