Det er med stor stolthed, at vi kan fortælle, at Anette Støvelbæk og Lars Mikkelsen generøst har valgt at bakke op om Danmarks Forsorgsmuseum som ambassadører.

”Danmarks Forsorgsmuseum fortæller historien om de fattige og udstødtes kår før i tiden og om et samfunds løbende forsøg på at tage sig af disse mennesker. Det er uhyre relevant formidling.

Men museet griber også om historien ved at lade nulevende eller nært på nulevende, der har egne ar på kroppen efter at have mødt forsorg uden omsorg, fortælle og formidle. Mennesker hvis egne oplevelser pludselig får en værdi som samtidshistorie fremfor at være en belastning i et vurderingssystem.

Det er så væsentligt at vi, da vi fik muligheden for at være ambassadører for museet, straks slog til. Her sker virkelig noget helt særligt."

Anette Støvelbæk & Lars Mikkelsen

Vigtig opbakning til museet

Danmarks Forsorgsmuseum er i disse år inde i en rivende udvikling med ambitiøse forskningsprojekter og nyskabende formidling. Det hele i en indsats, hvor museets faglige virke og sociale indsatser krydsbestøver hinanden, og derved skaber merværdi, værdighed og relevans - både for det enkelte menneske men også vores fælles velfærdssamfund.

”Men museet eksisterer på et skrøbeligt fundament – uden fast støtte. Derfor har vi brug for al den opbakning vi kan få. Og opbakningen fra Anette Støvelbæk og Lars Mikkelsen er i en helt særlig kategori, hvilket vi er enormt taknemmelige for”, fortæller Sarah Smed, museumsleder.

Kort om Anette og Lars

Anette Støvelbæk er en anerkendt og meget populær skuespiller med mange spillefilm og tv-serier på CV’et, bl.a. Badehotellet og Sygeplejeskolen. Sideløbende har hun medvirket i talrige teaterforestillinger på bl.a. Det Kgl. Teater, Grønnegårds Teateret og Nørrebro Teater.

Lars Mikkelsen er en af Danmarks mest populære og anerkendte danske skuespillere. Hans imponerende CV rækker vidt, hvor hans succesfulde karriere både har gjort sig i Danmark og i udlandet. Vi husker ham fra den populære Netflix-serie ”House of Cards” og som børnehjemsdiktator i ”Der kommer en dag”. Med DR’s tv-produktion ”Historien om Danmark” blev Lars Mikkelsen hele Danmarks historieformidler.

Lars Mikkelsen blev ved SVEND Filmdage kåret som Årets Hædersgæst 2022. I takketalen ved Prisfesten sendte Lars Mikkelsen sin hæder i retning af Danmarks Forsorgsmuseum og Peer Balken, der som barn var anbragt på Godhavn Drenge- og Lærlingehjem.

Adresse og åbningstider

Grubbemøllevej 13,
5700 Svendborg
Se kort med angivelse af P-pladser
Se kort med ladestationer til elbiler i Svendborg

Åbningstider 2024
Den 6. februar - 15. december 2024
Åbent tirsdag-søndag kl. 10-16
I uge 7, 27-32 og 42: Åbent mandag-søndag kl. 10-16

Se entré til museet 

Omvisning for grupper  eller Omvisning for skoler

særlige søndage - den første søndag i måneden - er der FRI entré (større grupper undtaget) og alle vores udstillinger kan besøges. 

Se hvad Svendborg byder på af oplevelser, spisesteder og overnatning

Få inspiration i magasinet Det Sydfynske Øhav 2024

Kontakt museet
Mandag-fredag kl. 10-14 på telefon 6221 0261.
I weekender og på helligdage kan butikken på Danmarks Forsorgsmuseum kontaktes på telefon 6217 6829. 

Entré

Entré 2024
Voksne: 95 kr.
Studerende: 75 kr. 
Børn under 18 : gratis.
Er du medlem af Museumsforeningen, har du fri entré.

Gratis adgang har:

  • Buschaufføren og evt. den rejseleder, der følger en gruppe.
  • Plejere og frivillige ifølge med borgere fra dagcentre, plejecentre o.lign.
  • Lærere og grupper af elever og studerende som led i undervisning. 
  • Grupper af brugere, beboere og ansatte fra sociale væresteder, caféer og forsorgscentre og andre typer af støttetilbud. 

Dog skal der træffes aftale med museet inden besøget.

Ved tvivl, kontakt os venligst på telefon 62 21 02 61, mandag-fredag kl. 10-14 eller på mail 

En omvisning er alle pengene værd

Oplysninger om omvisninger for grupper

Oplysninger om omvisninger for skoler