Mission og vision

Her ses fra venstre: Frivillig på museet Hans Pauli Thomassen, museumsformidler Maria Nagel, samarbejdspartner Hjalmar Kinner, ph.d.-studerende Stine Grønbæk Jensen, formidlingschef Sarah Smed, ph.d.-studerende Jacob Knage Rasmussen og frivillig på museet Jim Panda. Billedet er fra Brugernes Bazar i Kongens Have i Odense - en bazar, der arrangeres af Rådet for Socialt Udsatte, og hvor museet de seneste tre år har haft en bod.

Se filmen, hvor museumsforsker Dr. Bernadette Lynch og to af museets samarbejdspartnere Mette Løjmann Hansen og Richardt Åmand giver et indblik i, hvad de synes, der gør Danmarks Forsorgsmuseum til noget ganske særligt.

Filmen er produceret af Bandit Productions. Der bliver brugt klip fra museets projekt Skjulte Danmarkshistorier, som er 12 dokumentarfilm produceret af Instafilm med støtte fra Nordea-Fonden og Slots- og Kulturstyrelsen.

HVEM VI ER, OG HVAD VI GØR

Danmarks Forsorgsmuseum er del af Svendborg Museum og har til huse i den eneste fredede og bedst bevarede fattiggård i Norden – bygget i 1872 og lukket i 1974, hvor bygningerne blev overdraget til museet.

Vi arbejder med at bevare kulturarven og skabe en socialhistorie om, med og for tidligere anbragte eller socialt udsatte.

Med afsæt i strategiske partnerskaber, tværfaglig forskning samt målrettede og opsøgende formidlingsindsatser samskabes museets indsatser med mennesker, hvis historier sjældent bliver fortalt.

VORES FORMÅL OG AMBITIONER (Mission og vision)

Danmarks Forsorgsmuseum stræber efter at være en betydningsfuld kulturinstitution, som adresserer nutidige sociale problematikker og som engagerer sig i og kvalificerer debatter om velfærdsstaten.

Det er vores ambition kontinuerligt at styrke vores tætte samarbejde med de mennesker, som har tilbragt dele af livet på institutioner eller som har oplevet social udsathed og dermed skabe et dynamisk og banebrydende museum.

Vi vil være socialforsorgens historiske bevidsthed og arbejde for samfundets sammenhængskraft.

HVAD VI TROR PÅ (Værdier)

På Danmarks Forsorgsmuseum tror vi på, at vi kan bekæmpe fordomme og stigmatisering ved at skabe indsigt i liv på kanten af samfundet.

Vi tror på vigtigheden af at skabe et forum, hvor tidligere anbragte eller socialt udsatte medborgere kan bidrage til dansk forsorgshistorie og samtidig styrke deres medborgerskab og personlige handlekraft.

Vi tror på, at vi ved at debattere socialhistorie, velfærd og socialpolitik på et historisk forankret grundlag kan skabe indsigt, engagere de besøgende og styrke deres demokratiske stillingtagen.

Vi arbejder målrettet for at arbejde socialt ansvarligt i både forskning, undervisning og formidling, og vi ser tværfaglighed og personlig mangfoldighed som en styrke.

Vi tror på, at museer kan skabe rum for dialog og inspirere til social forandring.

VEJEN VI FØLGER (Overordnede målsætninger og strategier)

Gennem effektive og bæredygtige partnerskaber med offentlige instanser, nationale interesse- og uddannelsesorganisationer, fagfolk og tidligere anbragte eller socialt udsatte vil vi udpege og udvikle nye måder at skabe tilbud og muligheder for nutidens socialsektor. 

Vi vil kontinuerligt være opmærksomme politiske eller sociale forandringer for at sikre, at vores arbejde fortsat er relevant for tidens samfund.

Sidst, men ikke mindst skal vi sikre museets økonomiske grundlag for at sikre museet og være bæredygtige og innovative.

Adresse og åbningstider

Grubbemøllevej 13,
5700 Svendborg
Se kort med angivelse af P-pladser

Åbent tirsdag-søndag:

21. april - 19. dec. 2021: kl. 10-16

Se retningslinjer ang. Corona

særlige søndage (den første søndag i måneden) er der FRI entre og alle vores udstillinger kan besøges.

Her kan du møde museets formidlere på din tur rundt på museet. Mellem kl. 10-14 fortæller de spændende historier om Fattiggårdens skæbner og livet bag murene.

Lej et sommerhus og tilbring flere dage på det skønne Sydfyn.

Entré

Voksne: 75 kr.
Pensionister/studerende: 60 kr.
Børn under 18 : gratis.
Er du medlem af Museumsforeningen, har du fri entré.

Gratis adgang har:

  • Buschaufføren og evt. den rejseleder, der følger en gruppe.
  • Plejere og frivillige ifølge med borgere fra dagcentre, plejecentre o.lign.
  • Lærere og grupper af elever og studerende som led i undervisning. 
  • Grupper af brugere, beboere og ansatte fra sociale væresteder, caféer og forsorgscentre og andre typer af støttetilbud. 

Dog skal der træffes aftale med museet inden besøget.

Ved tvivl, kontakt os venligst på  eller 62 21 02 61

En omvisning er alle pengene værd

Oplysninger om omvisninger for grupper

Oplysninger om omvisninger for skoler