Den Sorte Boks er Svendborg Museums mobile museum. Den Sorte Boks rykker rundt i Svendborg Kommune, og vi fortæller de sydfynske historier, lige der hvor historien skete. Nu kommer Den Sorte Boks til Vindeby Havn fra 19. maj til 15. juni.

Udstillingen har fokus på hedenskab på Sydfyn, og derfor er Vindeby Havn valgt som placering for Den Sorte Boks. Vindeby var i tidlig middelalder beboet af hedenske vendere, deraf Vindebys navn. De kom sejlende til Danmark fra Rügen og andre nordtyske områder. Samtidigt fortæller arkæologiske fund og stednavne om et Sydfyn med sejlivede førkristne traditioner, hvor den katolske Olav i middelalderen og længe efter overtager rollen, som Thor tidligere har haft. Kom og se hvordan førkristne tankesæt kommer til udtryk på Sydfyn i en periode på over 1000 år.

Boksen er åben hver dag kl. 8-21 i perioden 20. maj til og med 15. juni. Der er gratis adgang.

Foredrag: Sejlivede traditioner fra det førkristne Sydfyn
Tirsdag den 14. juni kl. 18.30-20.00
Med udgangspunkt i udstillingen “Fra Thor til Sankt Olav" fortæller Morten Tirssøn Mathisen om sejlivede traditioner fra det førkristne Sydfyn. Det er gratis, men tilmelding er nødvendig. Tilmelding dig via dette link.