Den Sorte Boks står frem til 30. september på legepladsen på Sortemosevej i Lakkendrup.

Udstillingen hedder "Fællesskaber i Lakkendrup" og handler om landsbyfælleskaber før og nu. Desuden vises Lakkendrups bidrag til kulturarven gennem Lakkendrup-genstande fra Svendborg Museums magasin, fra Lokalarkivet i Gudme og fra lakkendrupperne selv.

Endelig kan du opleve en video, hvor forfatteren Mikael Josephsen fortæller om dengang han som 17-årig kom i familiepleje på Lakkendrup gl. Skole. Fede tider..

Fotos fra åbningen tirsdag d. 8. september, hvor lakkendrupperne naturligvis mødte talstærkt frem.
Mikael JosephsenDigter/forfatter Mikael Josephsen fortæller på video om dengang han som 17-årig kom i familiepleje på Lakkendrup gl. Skole. Anita Lillevang, der har lavet udstillingen, har kaldt videoen "Fede tider". "Fem fantastiske fortælle-minutter", siger hun. Foto: Anita Lillevang.
En god del af Lakkendrupperne var fremmødt og tilsyneladende glade for byens nye museumEn god del af Lakkendrupperne var fremmødt og tilsyneladende glade for byens nye museum. Foto: Esben Hedegaard.
Pga. Corona må der ikke være mere end 1 person/familie i boksen ad gangen. Ventetiden fordrives med hyggesnak.Pga. Corona må der ikke være mere end 1 person/familie i boksen ad gangen. Ventetiden fordrives med hyggesnak. Foto: Anita Lillevang.
Hans Rytter (t.v.) er gammel lakkendrupper og har undervist i landbrugshistorie på Dalum Landbrugsskole. Museumschef Esben Hedegaard er også landbrugshistoriker med en fortid i Den Fynske Landsby. Snakken gik bl.a. om en malkelade ude ved Sortemosen...Hans Rytter (t.v.) er gammel lakkendrupper og har undervist i landbrugshistorie på Dalum Landbrugsskole. Museumschef
Esben Hedegaard
 er også landbrugshistoriker med en fortid i Den Fynske Landsby. Snakken gik bl.a. om en malkelade ude ved Sortemosen. Foto: Anita Lillevang.
Nogle af vores magasin-fund fra Lakkendrup: Det gamle byhorn (som Jan Bloten truttede i ved åbningen), et brandskilt og et gammelt fyrtøj.Nogle af vores magasinfund fra Lakkendrup: Det gamle byhorn (som Jan Bloten truttede i ved åbningen), et brandskilt og et gammelt fyrtøj.
Endnu et magasin-fund: en pelerine, der har tilhørt Christine Hansen, der endte sine dage i Lakkendrup, men sikkert har fået den af sit herskab, da hun tjente i København. Sort silke med rucher, plisseringer, ståkrave, tyl og fine detaljer, der skal ses... Hot mode i 1880'erne.Endnu et magasin-fund: en pelerine, der har tilhørt Christine Hansen, der endte sine dage i Lakkendrup, men sikkert har fået den af sit herskab, da hun tjente i København. Sort silke med rucher, plisseringer, ståkrave, tyl og fine detaljer, der skal ses... Hot mode i 1880'erne. Foto: Anita Lillevang.
En bid af en af plancherne.En bid af en af plancherne. Foto: Anita Lillevang.
Jeg er ret vild med det matrikelkort, siger Anita Lillevang, der har lavet udstillingen. Kortet er fra 1810."Jeg er ret vild med det matrikelkort", siger Anita Lillevang, der har lavet udstillingen. Kortet er fra 1810. Foto: Anita Lillevang.

Tilmelding eller login til medlemsforeningen