Mens festivalfolket venter på at musikken begynder at spille, kan de komme på byvandringer, til søfarts-talk på Maritimt Center og på et historisk orienteringsløb med forbrydere og frække fruentimmere.

Svendborg Museum har sat et program sammen, så både fastboende og tilrejsende gæster til ”5700 Summer” under festivalen kan opleve forskellige sider af byens historie.

- Vi lægger ud søndag d. 2. august med ”Forbrydere og frække fruentimmere”, siger kulturformidler Anita Lillevang, der er ankermand på museets festivalprogram.
- Det er et historisk orienteringsløb, hvor deltagerne på otte poster rundt om i byen kan læse otte historier fra Svendborgs bagside og gætte på, hvordan det endte. Alle historierne er fundet i politiets protokoller fra perioden 1900 – 1910, så de er helt autentiske. På turen møder deltagerne bl.a. en voldelig værtshusvært, en voldsom nabokonflikt, et par løsagtige fruentimmere og en optimistisk blotter.

Byvandringer og søfarts-talk

Mandag 3., tirsdag 4., torsdag 6. og fredag 7. august er der byvandringer under overskriften ”Tour de Baggård - Svendborg fra forsiden og bagsiden.”
- Byvandringerne er en introduktion til Svendborgs historie, hvor vi møder de stolte søfartstraditioner og store købmandsfamilier samt de ydmyge værtshuse, nogle fattigfolk og et par celebre skandaler, fortæller Anita Lillevang.
Torsdag eftermiddag inviterer museet på en Talk i Maritimt Center om ”Sømænd, smuglere og sejlskibs-enker”. Her vil museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen, der for tiden skriver på en Ph.d om smuglere i det Sydfynske Øhav, i en samtale med Anita Lillevang komme godt rundt om Svendborgs søfartshistoriske arv og hvad den betyder for byen i dag. Der bliver også tid til et par gode smuglerhistorier eller tre.

Billetter til alle Svendborg Museums arrangementer under ”5700 Summer” kan købes via 5700 Summers billetsalg på billet.dk

Tilmelding eller login til medlemsforeningen