På fredag ruller Historisk Shopping ud i Svendborgs gader.

Fredag 17. juli kl. 13 kører Svendborg Museums ladcykel ud fra Grubbemøllevej, læsset med 10 A-skilte og masser af nytrykte bykort.

De 10 A-skilte bliver i eftermiddagens løb fordelt til de 10 butikker og værtshuse, der er værter for Historisk Shopping-fortællingerne frem til 1. september.

Hvert A-skilt rummer to-tre fortællinger, der knytter sig til det hus, butikken eller værtshuset ligger i, eller til det nærmeste område, hvor huset står. Fortællingerne er på både dansk og tysk og suppleres med en masse herlige, gamle fotos fra stederne.

"Svendborg har været handelsby i 900 år", siger kulturformidler Anita Lillevang fra Svendborg Museum.

"Med Historisk Shopping håber vi, at folk, der denne sommer går på shopping i Svendborg, bliver opmærksomme på, at de er et lille led i en meget lang kæde, der har gjort Svendborg til en historisk handelsby, der stadig er værd at besøge. Vi håber, folk vil give sig tid til at læse historierne, se billederne og især til at løfte blikket og se på de mange dejlige bygninger med historie, vi har i Svendborgs bymidte".

Det tilhørende kort med angivelse af, hvor de 10 skilte står, kan hentes i de medvirkende butikker og værtshuse i åbningstiden og på Turistinformationen på Havnen. De vil også blive delt ud i gaderne undervejs på fredag, når skiltene køres ud.

Historisk Shopping-skiltene kommer til at stå disse steder i åbningstiden:

Vestergade 25 – Byens Gårdbutik: Fabrikantens fine villa

Vestergade 2 - Hansted: Fra solidt borgerskab til revolutionens fortrop

Gerritsgade 27 - Imerco: De sidste rester af en gammel købmandsgård

Kattesundet 3A - Baggi: Succes og sorg i lædervarehandlen

Torvet 6 - Køkkenfreak: 101 år med porcelæn og skruer

Korsgade 3C – Askepot Sko: Myldrende liv og tragisk død i Korsgade

Møllergade 9 – Casa della Mamma: Den sejlivede gammeljomfru

Møllergade 25 – Awake Yoga: Konditoriet på toppen

Møllergade 64 - Seto: Tre brødre og en Mølledam

Brogade 5 - Strandlyst: Svendborgs ældste værtshus

Det er også i ovenstående rækkefølge, skiltene bliver fordelt på fredag. Vi forventer at være ved Byens Gårdbutik i Vestergade ca. kl. 13.15 og slutte uddelingen ved Strandlyst i Brogade 5 mellem kl. 15 og 15.30.

Historisk Shopping er støttet af SEAF og Svendborg Kommune via Genstart Svendborg-puljen. Det grafiske arbejde på kort og skilte er udført af GRAFlab.

Tilmelding eller login til medlemsforeningen