Museumsforeningen

Det er sjovt og spændende at støtte museet. Og du får noget for din penge hos os. Vi kommer rundt omkring i hele Svendborg Kommune.  Husk at du altid kan tage en ledsager gratis med - og ved et husstandsmedlemskab; endda tre!

Bliv medlem af Museumsforeningen   


"Smuglerlandet Danmark" er ny Årbog
Det er med stor glæde, at vi kan fortælle, at den kommende Årbog for Museumsforeningens medlemmer bliver ”Smuglerlandet Danmark” af Nils Valdersdorf Jensen. Bogen udspringer af Nils’ ph.d.-afhandling om smugleriets historie og er den første samlede fortælling om lyssky forretninger, der længe var acceptabelt tidsfordriv. Bogen er rigt illustreret og fortæller om smugleriet i de danske farvande og grænseområder fra midten af 1700-tallet til i dag. Whisky, silke og cigaretter gemt mellem søm, i hemmelige rum og under tøjet. Trillebøre fyldt til randen med brunt sukker og store dunke sprit på slæb. Opfindsomheden var stor, når billige varer skulle fragtes uden om tolderne og ind i Danmark. Problemerne var især synlige i Det Sydfynske Øhav. Her havde sømænd og færgedamer vind i sejlene, tolderne lukkede øjnene og de lokale holdt sammen mod staten.

”Smuglerlandet Danmark” udkommer på Gads Forlag i et samarbejde med M/S Museet for Søfart og Svendborg Museum.

Få Årbogen allerede nu
Normalt udleveres Årbogen på Årsmødet i marts, men som noget helt ekstraordinært behøver du ikke vente så længe. Du kan få udleveret Årbogen i Museumsbutikken på Danmarks Forsorgsmuseum frem til den 18. december 2022. Der er åbent tirsdag-søndag kl. 10-16. Betaler du dit medlemskab for 2023, kan du få den nye Årbog med hjem.  Prisen for et medlemskab er uændret i 2023 og koster:

 • Enkelt person: 250 kr.
 • Husstand: 350 kr.
 • Studerende/pensionist: 175 kr.

Har du en PBS-aftale eller er dit medlemskab tilmeldt automatisk betaling, skal du ikke selv ændre noget ift. betaling. Kommer du før jul og betaler i Museumsbutikken, noterer din betaling i systemet. På den måde sørger vi for, at kontingent ikke betales to gange.

Årsmødet 2022
Der er afholdt Årsmøde i Museumsforeningen mandag den 14. marts 2022. Tak til de mange fremmødte medlemmer - vi var glade for at se så mange i Guldsalen. Formand Poul Weber fremlagde en fyldig årsberetning og museumschef Esben Hedegaard fortalte om museets planer. Poul Weber takkede af som formand efter 10 år. Til bestyrelsen blev Peter Bjerregaard Andersen og Jesper Thomassen valgt. Som suppleant forsætter Ida Lauritzen og ny suppleant blev Steen Tinning.  Kontingentet forbliver uændret. Se referat fra mødet her

På mødet blev årsberetning for Svendborg Museum og Danmarks Forsorgsmuseum 2021 udleveret. Årsberetningerne kan også ses her

Museets bestyrelse
Ny formand er Peter Bjerregaard Andersen og ny næstformand er Julie Lindegaard. Se hele bestyrelsen her

Indmeldelse

Der er flere måder, hvorpå du kan melde dig ind i Museumsforeningen. Du kan kigge forbi Museumsbutikken,  når museet har åbent. Det kan også ske ved et af museets arrangementer eller her på hjemmesiden.

Ved indmeldelse får du den nyeste årbog og årsberetning.

Alt det med småt kan du læse her

Se dine medlemsoplysninger

Du kan se, hvilke data vi har stående i vores medlemsdatabase. Du skal bruge din e-mail-adresse og kode for at logge ind. Du kan ændre koden, når du er logget ind.

Får du ny adresse, bedes du opdatere dine medlemsoplysninger.

Se dine medlemsoplysninger

Betaling og opsigelse

Har du en PBS- eller Dankort-aftale ift. Museumsforeningen, opkræves dit kontingent automatisk hvert år i januar og fortsætter, indtil du vælger at opsige dette.

Opsigelse af dit medlemskab kan ske i butikken på Danmarks Forsorgsmuseum, tirsdag-søndag kl. 10-16. Du kan også  sende en mail til . Ved opsigelse af medlemskab modtager du en mail med kvittering for opsigelsen.

Som medlem får du:

 • GRATIS adgang for dig og en ledsager til museets udstillinger
 • GRATIS adgang for dig og en ledsager til:
  • guidede ture i Svendborg Kommune 
  • foredrag af museumsinspektører 
  • foredrag på Danmarks Forsorgsmuseum 
  • havnerundfart med Kaja 
  • Sejltur med VIKING (1 pr. medlem pr. år) 
 • 10% rabat på varer i butikken på Danmarks Forsorgsmuseum
 • Gratis årbog og årsberetning for Svendborg Museum

Medlemskab koster pr. år:

Enkelt person: 250 kr.

Husstand: 350 kr.

Stud./pensionist: 175 kr.

Nyhedsmail

Ønsker du at modtage nyheder og invitationer til arrangementer m.m. pr. mail opgiv venligst emailadresse.

Du kan også melde dig til nederst på hjemmesiden.

Kommende aktiviteter Forsorgsmuseet