DEN SORTE BOKS er landet på Skarø Havn og er indtil sidst i august et af Danmarks bedst placerede museer, lige ved vandet. Da vi designede boksen var vi urolige for, om der var kraft nok i solcellerne - det er ikke et problem, vi slås med lige for tiden!

Udstillingen er i Svendborg Museums nye mobile museum, DEN SORTE BOKS. Ved hjælp af en redesignet 20 fods container med solceller, alarmer, brudsikre montrer og skarpt indhold gør vi formidlingen af den sydfynske kulturarv mobil - nu også på Skarø.

I udstillingen Øliv fortælles om det historisk særlige ved at bo på en ø, hvor det lille samfund i høj grad er overladt til sig selv. I en fortælling, der er fælles for alle Danmarks småøer, fortælles om social kontrol, stærke fællesskaber og samklang med naturen.

Som den sorte boks i et fly, er det DEN SORTE BOKS, du skal lede efter, hvis du vil have den sande historie.

DEN SORTE BOKS er støttet af Albanifonden og Sydfynske Energiforsynings Almene Fond.

Kontaktinfo: Museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen, Svendborg Museum: / 21606549

Sejlturene med KAJA og VIKING er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. Kammerateriet, Café WØ, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge.