Særlige Søndage på Danmarks Forsorgsmuseum

Kom til Særlige Søndage på Danmarks Forsorgsmuseum - her er der gratis adgang for voksne. Børn og unge (0-17 år) har altid gratis adgang til museet. På Særlige Søndage kan du møde museets formidlere på din tur rundt på museet. I tidsrummet kl. 10-14 fortæller museets formidlere medrivende historier om Fattiggårdens skæbner og livet bag murene. Denne søndag har julestemningen også fundet vej til den gamle Fattiggård. Der er pyntet op med gran, engle og kravlenisser på Fattiggården. I spisesalen kan du få smagsprøver på julesmåkager og rugbrød med ribbensteg kl. 11-14. Der vil også være frivillige i måtteværkstedet, så du kan se, hvordan en kokosmåtte bliver til.

Kom ind bag murene
De autentiske rammer i Nordens bedst bevarede fattiggård kryber ind under huden på besøgende i alle aldre. Her kan du opleve en vigtig del af historien om Danmarks forsorg. Her er dørene åbnet til en ellers lukket verden. Her formidles historier om de mange mennesker, som levede på samfundets skyggeside: De fattige, de syge, de hjemløse, de ’utilpassede’ og de forældreløse.

Livsvidner fra før og nu
Museet stiller skarpt på historier fra livsvidner fra kanten af samfundet fra fortid og nutid. Det gør museet både for at skabe indsigt og for at debattere fremtidens vilkår og støtte til udsatte borgere. Museet giver de mennesker, hvis historier ikke er blevet fortalt, deres egen plads i historien.

“Utrolig god og sigende udstilling. Jeg blir meget berørt af at gå her.” Eva, socialpædagog

Arrangement oversigt

Startdato søndag 05. 12. 2021 10:00
Slutdato søndag 05. 12. 2021 16:00
Det foregår Danmarks Forsorgsmuseum

Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.