Særlig Søndag på Fattiggården

Kom til Særlig Søndag på Danmarks Forsorgsmuseum - her er der gratis adgang for voksne (grupper undtaget). Børn og unge (0-17 år) har altid gratis adgang til museet. Denne søndag kan du møde museets formidlere på din tur rundt på museet. I tidsrummet kl. 10-14 fortæller de medrivende historier om Fattiggårdens skæbner og livet bag murene. 

Brug en søndag bag de høje mure og pigtråden og se, hvor fattiglemmerne sov, spiste, arbejdede, blev vasket og straffet. Historien kryber ind under huden, når I går rundt i de autentiske rum. De står stadig som den gang Fattiggården lukkede i 1974. I oplever en vigtig del af historien om Danmarks forsorg. Her formidles historier om de mange mennesker, som levede på samfundets skyggeside: De fattige, de syge, de hjemløse, de ’utilpassede’ og de forældreløse.

Arrangement oversigt

Startdato søndag 04. 12. 2022 10:00
Slutdato søndag 04. 12. 2022 16:00
Det foregår Danmarks Forsorgsmuseum

Hvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.