Rundvisning: Fattiggårdens ansigter

Tirsdag den 21. maj kl. 14.00-15.00 guider Sarah Smed, leder af Danmarks Forsorgsmuseum, os igennem udstillingen "Fattiggårdens ansigter" og fortæller om nogle af de kvinder og mænd, som har fået hjælp på anstalten, men betalte for hjælpen med deres frihed, borgerrettigheder og hårdt arbejde.

I år er det 50 år siden Fattiggården lukkede. Tusindvis af skæbner har været indlagt bag de høje mure og pigtråden. For museet er det vigtigt, at de mange skæbner ikke glemmes, men huskes – og derfor er vi klar med en jubilæumsudstilling fra maj. I den udendørs fotoudstilling ”Fattiggårdens ansigter” fortæller vi historierne om nogle af de mennesker, som igennem fattiggårdens mere end 100 års drift har været indlagt, arbejdet på eller været tilknyttet stedet. Fra den første fattiginspektør til den sidste forvalter. Fra børnene til de voksne. Fra unge til gamle. Fra arbejdsløse til syge.

Tilmelding er nødvendig
Arrangementet er for medlemmer af Museum Sydfyns Støtteforening Svendborg (tidligere Museumsforeningen). Det er gratis, men billet skal bestilles på forhånd, da der er begrænset antal pladser. Du bestiller din billet her.

Arrangement oversigt

Startdato tirsdag 21. 05. 2024 14:00
Slutdato tirsdag 21. 05. 2024 15:00
Det foregår Danmarks Forsorgsmuseum

Hvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.