Pigen fra Vejstruplund - UDSOLGT

Kom til udstillingsåbning, bogpræsentation og forfattersamtale med Morten Møller og Bolette Frydendahl Larsen torsdag den 16. juni kl. 15.00-17.30 på Danmarks Forsorgsmuseum. Forfatter og historiker Morten Møller møder Ph.D. Bolette Frydendahl Larsen i en samtale om opdragelse, frihedstrang og faldne kvinder på Vejstrup Pigehjem i starten af forrige århundrede.

Udstillingsåbning 
Arrangementet starter kl. 15.00, hvor museumsinspektør Jeppe Wichmann Rasmussen og Bolette Frydendahl Larsen præsenterer Danmarks Forsorgsmuseums udstilling om Vejstrup Pigehjem. Det blev bygget i 1908 og fungerede frem til 1961 som opdragelsesanstalt for unge kvinder ”af særlig vanskelig karakter”.

Forfattersamtale 
Kl. 16.00-17.30 er der en samtale mellem Morten og Bolette. Samtalen handler om deres samarbejde omkring pigehjemmet og om at skabe fiktion af historien. Samtalen modereres af Nanna Ask fra Svendborg Bibliotek. I februar udgav Morten Møller den dokumentariske roman "Pigen fra Vejstruplund", der fortæller historien om en ung, frihedselskende kvinde, der samles op fra Nyhavns prostitutionsmiljø og sendes til Vejstruplund sidst i 1930'erne. Sent i livet får hun adgang til sin egen journalsag og begynder eftersøgningen af sin tabte ungdom og den pige fra anstalten, som blev hendes allierede. Bolette Frydendahl Larsen er forfatter til Ph.D-afhandlingen: "Opdragelse og diagnosticering: Fra uopdragelighed til psykopati på Vejstrup Pigehjem 1908-1940". Bolette har været sparringspartner under tilblivelsen af Mortens roman, ligesom hun har skrevet teksterne til den aktuelle udstilling om Vejstrup Pigehjem.

Arrangementet gratis. Der er begrænset antal pladser, hvorfor tilmelding er nødvendig. Der er desværre ikke flere ledige pladser til arrangementet. 

Arrangement oversigt

Startdato torsdag 16. 06. 2022 15:00
Slutdato torsdag 16. 06. 2022 17:30
Det foregår Danmarks Forsorgsmuseum

Hvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.