Jul på Fattiggården

Julestemningen har fundet vej til den gamle Fattiggård i Svendborg. Fra 1. søndag i advent og frem til 18. december er der pyntet op med adventskrans, kravlenisser, engle og gran på Fattiggården, og juletræet står klar. Alle, der trænger til en pause fra bugnende indkøbsvogne og alenlange ønskesedler, kan besøge museet og komme tilbage til en tid, hvor juleaften var et pusterum fra hverdagens krav om arbejde og disciplin. Det er vigtigt for museet, og især i denne tid hvor det kan være svært at finde penge til kulturelle oplevelser, at alle har mulighed for at besøge Fattiggården. Søndag den 4. december har vi Særlig Søndag. Det betyder, at der er gratis adgang. I december måned byder vi på hjemmebagte småkager ved køb af en kop kaffe. Der er åbent tirsdag-søndag kl. 10-16. Sidste dag er 18. december.

Mangler du gode ideer til pakkespil, kalender- eller julegaver?
Så kig forbi Museumsbutikken. Her er skønne gaver til fornuftige priser og produceret med socialt ansvar i fokus. Vi har de sødeste glasnisser og trælys fra Grønnemose Værkstederne. Du finder også julestjerner i træ og papirengle, lige til at hænge på juletræet. Alt sammen fra Butik Unik. De frivillige har haft travlt ved væven i Måtteværkstedet, så nu er det muligt at købe en af de populære, smukke og slidstærke måtter. De fås både i naturfarve og med grantræ som motiv.

Butikken er åben tirsdag-søndag kl. 10-16 og kan besøges uden du skal købe billet til museet.

Jul 70erne 288x216


Juleaften i 1973

Billedet er taget den sidste juleaften, inden Fattiggården lukkede i 1974. Denne ene aften var der også bevilliget en enkelt lys øl til flæskestegen. Mændene fik tobak og en rulle skrå, mens kvinderne fik kaffe, kaffeerstatning og hugget sukker. Juleaften skulle der kun arbejdes frem til middag på Fattiggården, og på denne ene dag i året måtte de indlagte selv bestemme deres sengetid. Så var der også tid til at nyde indholdet af godteposen, som alle indlagte fik. Den indeholdt æbler, pebernødder, en pose bolsjer og en chokoladestang.

Arrangement oversigt

Startdato søndag 27. 11. 2022 10:00
Slutdato søndag 18. 12. 2022 16:00
OBS Inkl. i entré
Det foregår Danmarks Forsorgsmuseum

Hvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.