Jul på Fattiggården

Julestemningen har fundet vej til den gamle Fattiggård i Svendborg. Fra 1. søndag i advent og frem til 19. december er der pyntet op med adventskrans, kravlenisser, engle og gran på Fattiggården, og i Klistersalen står juletræet klar. Alle, der trænger til en pause fra bugnende indkøbsvogne og alenlange ønskesedler, kan besøge museet og komme tilbage til en tid, hvor juleaften var et pusterum fra hverdagens krav om arbejde og disciplin. Vi ønsker, at alle har mulighed for at besøge Fattiggården. Søndag den 5. december har vi Særlig Søndag. Det betyder, at du ikke skal betale entré.

Idéer til julegaver 
I Museumsbutikken er der gode gaveidéer. Bl.a. smukke kokosmåtter, vævet af museets frivillige på Værkstedet i Arbejdsafdelingen. Der er fine krus med motiver af kunstneren Henrik Jürgensen, og den flotte coffe-table bog ”Ø-FOLK” med fotos fra de sydfynske øer af den italienske fotograf Luca Berti.

Jul 70erne 288x216Juleaften i 1973

Fotografiet er fra den sidste juleaften, inden Fattiggården lukkede i 1974. Denne ene aften var der også bevilliget en enkelt lys øl til flæskestegen. Mændene fik tobak og en rulle skrå, mens kvinderne fik kaffe, kaffeerstatning og hugget sukker. Juleaften skulle der kun arbejdes frem til middag på Fattiggården, og på denne ene dag i året måtte de indlagte selv bestemme deres sengetid. Så var der også tid til at nyde indholdet af godteposen, som alle indlagte fik. Den indeholdt æbler, pebernødder, en pose bolsjer og en chokoladestang.

Arrangement oversigt

Startdato søndag 28. 11. 2021 10:00
Slutdato søndag 19. 12. 2021 16:00
Det foregår Danmarks Forsorgsmuseum

Hvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.