Events

26
okt
2021

NYHED: Stemmer fra skyggesiden

tirsdag 26. oktober 2021 10:00 - lørdag 18. december 2021 16:00
199 kr./Skal bookes
NYHED: Stemmer fra skyggesiden Gådejagt på Fattiggården 
I en fængselscelle er der fundet et mystisk, gammelt brev. Hvilke hemmeligheder gemmer der sig i brevet? Og hvad er det afsenderen holder skjult? Kan I afkode det mystiske brev, og finde nøglen til at låse de gamle hemmeligheder op? Prøv gådejagt "Stemmer fra skyggesiden", hvor I skal bruge kløgt, snilde og kreativitet for at finde nøglen til hemmeligheden. Sammen får I en underholdende og aktiverende indføring i Fattiggårdens barske historie. Gådejagten skal gennemføres i museets åbningstid, som er tirsdage-søndage kl. 10-16. Sidste dag er den 18. december. 

Gådejagten bookes på forhånd
Anbefales til børn fra 8 år og deres familier. 
Pris: 199 kr. for familier/grupper op til fem personer. Dertil entré til museet - voksne: 75 kr./pensionister: 60 kr./børn og unge (0-17 år): gratis
Varighed: 60-90 minutter. 
Gådejagten skal gennemføres i museets åbningstid, som er tirsdage-søndage kl. 10-16. Sidste dag er den 18. december. 
Du booker gådejagten her
28
nov
2021

Jul på Fattiggården

søndag 28. november 2021 10:00 - søndag 19. december 2021 16:00
Inkl. i entré
Jul på Fattiggården Julestemningen har fundet vej til den gamle Fattiggård i Svendborg. Fra 1. søndag i advent og frem til 19. december er der pyntet op med adventskrans, kravlenisser, engle og gran på Fattiggården, og i Klistersalen står juletræet klar. Alle, der trænger til en pause fra bugnende indkøbsvogne og alenlange ønskesedler, kan besøge museet og komme tilbage til en tid, hvor juleaften var et pusterum fra hverdagens krav om arbejde og disciplin. Vi ønsker, at alle har mulighed for at besøge Fattiggården. Søndag den 5. december har vi Særlig Søndag. Det betyder, at du ikke skal betale entré.

Idéer til julegaver 
I Museumsbutikken er der gode gaveidéer. Bl.a. smukke kokosmåtter, vævet af museets frivillige på Værkstedet i Arbejdsafdelingen. Der er fine krus med motiver af kunstneren Henrik Jürgensen, og den flotte coffe-table bog ”Ø-FOLK” med fotos fra de sydfynske øer af den italienske fotograf Luca Berti.
26
jan
2022

Læseklub med Svendborg Bibliotek

onsdag 26. januar 2022 16:00 -17:30
Gratis. Tilmelding nødvendig
Læseklub med Svendborg Bibliotek Som optakt til forfattersamtalen med Iben Mondrup på Svendborg Bibliotek i februar arrangerer biblioteket en engangslæseklub omkring "Tabita" her på Danmarks Forsorgsmuseum. 
Svendborg Bibliotek skaffer bogen og sørger for, at du har "Tabita" ca. en måned før læseklubben mødes. Læseklubben mødes på Fattiggården kl. 16.00. Her vil museumsinspektør Jeppe Wichmann Rasmussen give en kort rundvisning i museets Børnehjemsudstilling. Herefter snakker vi om bogen og de oplevelser, den har givet. Det sker i den gamle spisesalen på Fattiggården.

TIlmelding nødvendig
Det er gratis at være med i engangslæseklubben, men tilmelding er nødvendig. Det sker via Svendborg Bibliotek.

Hvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.