Foredrag om Franciskanerklostret i Svendborg

Svendborg Museum inviterer til foredrag med Hans Krongaard Kristensen fredag den 24. marts kl. 14.30-16.00 i Vor Frue Kirkes Menighedshus. Det sker i anledning af hans bogudgivelse "Franciskanerklostret i Svendborg". Alle er velkomne til boglancering og foredrag, det er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. 

Få mennesker i Danmark ved så meget om vores middelalderklostre som arkæolog og forfatter Hans Krongaard Kristensen. Nu udkommer bogen "Franciskanerklostret i Svendborg". Heri samler Hans Krongaard Kristensen de forskellige oplysninger om klostret og inddrager resultaterne fra de mange forskellige udgravninger, der er foretaget på stedet. Et vaskeægte stykke danmarkshistorie. Selvom det gamle kloster i Svendborg ikke længere er synligt i bybilledet, fortæller resultaterne fra mange års forskellige udgravninger en rig og spændende historie om franciskanermunkenes liv i byen. Klostret blev indviet i 1236. Det er få år efter, at de første tiggermunke var kommet vandrende barfodet til Danmark, på en forholdsvis beskeden grund ud mod kysten, området hvor Svendborg Station ligger i dag. Indvielsen markerede begyndelse på en periode på 300 år frem til reformationen med ud- og ombygninger af klosteret, der vidner om de gunstige forhold, munkene fandt i den driftige middelalderkøbstad.

Køb bogen til særpris 
Fredag den 24. marts er der mulighed for at købe bogen og få forfatterens signering. Bogen er på 200 sider og rigt illustreret. Til bogreceptionen er det muligt at købe bogen til en særpris på 250 kr. (normalpris: 350 kr.). Vi modtager kontanter og betaling via MobilePay. 

"Franciskanerklostret i Svendborg" er udgivet med støtte fra Augustinus Fonden, Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse, Dronning Margrethe II's Arkæologiske Fond, Jens Nørregaard & Hal Kochs Mindefond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Arrangement oversigt

Startdato fredag 24. 03. 2023 14:30
Slutdato fredag 24. 03. 2023 16:00
Det foregår Vor Frue Kirke

Hvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.