Esben Hedegaard fortæller om ØK-udstillingen

Torsdag den 13. oktober kl. 15-16 inviterer museumschef Esben Hedegaard på rundvisning i udstillingen "Arven efter ØK - på Sydfyn og i Siam", som netop nu kan ses i lokaler hos Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksø. Esbens indgang til udstillingen bunder i en besked fra Bangkok tilbage i 2016. Her blev han bekendt med, at han havde en masse ukendte slægtninge i Thailand, hvoraf flere stadig hed Hedegaard. Sagen var den, at farfarens storebror, Peder P. Hedegaard, var ansat i ØK’s skovvæsen i det nordlige Siam i årene 1911-1920. Han fik en søn med en lokal kvinde. Denne søn fik 19 børn, som igen har fået børn og børnebørn. Peder Hedegaard var ikke den eneste, som efterlod sig kone og børn i Siam, når kontrakten med ØK udløb.

Kom med Esben på rundvisning og hør historien om Danmarks største og mest respekterede virksomhed i det 20. århundrede med 40.000 ansatte og handelsstationer verden over. Få samtidig historien om, hvad der sker med naturen, befolkningen og landets politik, når en stærk, global virksomhed som ØK rykker ind i et udviklingsland.

Tilmelding ikke nødvendig
Er du medlem af Museumsforeningen, er arrangementet gratis. For øvrige interesserede koster det 50 kr. pr. person. Betaling sker på dagen. Tilmelding er ikke nødvendig. Du møder blot ved indgangen til Danmarks Museum for Lystsejlads, Frederiksø 16F.

Arrangement oversigt

Startdato torsdag 13. 10. 2022 15:00
Slutdato torsdag 13. 10. 2022 16:00
OBS Medlemmer gratis. Øvrige 50 kr.
Det foregår Danmarks Museum for Lystsejlads

Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.