De mindste

Læs venligst den generelle information for skoler - om gratis brug af museet og gratis udlån af IPads.

Nedenfor har vi beskrevet et tilbud, hvor en museumsformidler arrangerer aktiviteter for jer. Pris: 600 kr.

Der er også en 2. og en 3. mulighed: En generel omvisning til 600 kr. med en af vores dygtige formidlere, som tilrettelægger omvisningen efter hvilken målgruppe, der er tale om. Læs mere her.  Og endelig en gratis, hvor I selv går rundt og bruger museet i forbindelse med jeres undervisning. Læs mere her.

Fattiggården i børnehøjde

Børnene træder ind ad Fattiggårdens grønne port og ind i de forskellige gårde på den gamle Fattiggård. Men hvem var det egentligt, der boede her? Hvad fik de at spise, hvad skulle de lave, og hvordan så de ud?

Fag: dansk, historie
Varighed: 1½ time
Alder/klassetrin: børnehave, indskoling
Maks. deltagere: 25 elever
Pris: 600 kr.
Indhold: Dialogbaseret rundvisning med plads til og fokus på at sanse Fattiggårdens rammer, mulighed for at prøve Fattiggårdens arbejde, smage på maden og samtale om de ting, børnene oplever.

Undervejs på turen rundt på Fattiggården besvares alle disse spørgsmål. Historien om Fattiggården i Svendborg formidles i børnehøjde, og der lægges særlig vægt på børnenes oplevelse af stedet. Samtidig kan børnene sammenligne med det, de kender til – nemlig deres eget liv. F.eks.: Hvad spiste man mon til morgenmad på fattiggården, og hvad har børnene spist til morgenmad i dag?

Børnene får lov at smage fedtemadder, holde hammeren, der blev brugt til stenknusning, og de mærker, hvordan vaskebrættet føles på knoerne, hvor ru kokosmåtterne er – og hvordan der lugter på det gamle das. Børnene både oplever og sanser Fattiggårdens fortællinger og kan drage paralleller til deres egen livsverden.

Praktisk information vedr. formidling

Når I besøger Danmarks Forsorgsmuseum, har I mulighed for at booke et læringsforløb både med og uden aktiviteter. Alternativt er I velkomne til at besøge museet på egen hånd.

Kontakt os i god til for at sikre, at vi har plads til jer. God fornøjelse!

Priser
Vi har to priser:
600 kr. for omvisning uden aktivitet
900 kr. for omvisning med aktivitet eller 1½ times omvisning uden aktivitet
Entré for elever og lærere er gratis ifm. undervisningsforløb.

Varighed
En omvisning varer ca. 1 time.
Aktivitetsforløbene varer 1½-2½ time plus pauser.

Antal
1 klasse eller op til 30 elever pr. omvisning/aktivitet

Hvornår
Undervisningsforløb kan bookes de dage, hvor museet er åbent, dvs. tirsdage-fredage kl. 10-16.
Det er også muligt - efter aftale med museet - at besøge museet mandag. Det koster 500 kr. i tillæg.
Det er også muligt - efter aftale med museet - at starte før kl. 10 eller slutte senere end kl. 16. Det koster 500 kr. i tillæg.

Booking
I booker omvisning/aktiviteter ved at kontakte os på telefon 6221 0261, mandag-fredag kl. 10-14. Kontakt os gerne i god tid, da vores kalender hurtigt bliver fyldt op.

På egen hånd
I er velkomne til at besøge museet på egen hånd som led i undervisningen. Husk at meddele jeres besøg i god tid inden. I kontakter os på telefon 6221 0261, mandag-fredag kl. 10-14. Der er gratis adgang for elever og lærere.

Betaling
Faktura fremsendes efter jeres besøg. Når I booker bedes I oplyse EAN nr. eller SE/CVR nr., navn og adresse.

Afbud
Bliver I forhindret, så meld afbud i god tid. Ved afbud senere end 2 dage før opkræver vi det fulde beløb.

Madpakker
I er velkomne til at medbringe madpakker. Der er borde og bænke, både i gården og haven, hvor I kan sidde. I kan købe kolde og varme drikke i Museumsbutikken. Det er også muligt at booke Klistersalen, hvis den ikke er optaget.

Garderobe
Jakker og tasker kan anbringes i butikken eller Klistersalen. Der er ikke aflåst.

Til og fra museet
Museet ligger ca. 10 minutters gang fra bus- og togstationen i centrum af Svendborg. Fra Danhostel Vandrehjem er der 6-8 minutters gang, og fra Naturama tager det ca. 5 minutter på gåben.

Ret til ændringer forbeholdes.