Besøg museet på egen hånd

Et besøg på Fattiggården er en unik og stærk oplevelse, der giver eleverne stof til eftertanke. I kommer ind bag de høje mure og pigtråden og ser, hvor fattiglemmerne sov, spiste, arbejdede, blev vasket og straffet. Har I ikke mulighed for at booke en omvisning eller et af vores særligt tilrettelagte aktivitetsforløb er I også velkomne på egen hånd. Vi beder jer kontakte os på forhånd og booke plads på telefon 6221 0261, mandag-fredag kl. 10-14.

Et besøg på Danmarks Forsorgsmuseum egner sig især til elever i 3.-10. klasse, de gymnasiale uddannelser og socialfaglige uddannelser.

Vi præsenterer forskellige forslag til, hvordan I kan bruge museet i undervisningen, når I besøger Fattiggården på egen hånd med lærer og uden museumsformidler.

Syv Fattige Børn

Med udgangspunkt i Danmarks Forsorgsmuseums udstilling ”Syv fattige børn”, som fortæller historien om en virkelig søskendeflok på syv, skal eleverne beskæftige sig med historier om danskere, der har levet på kanten af samfundet i perioden fra 1863-1957.

Materialet er delt i tre dele:

  • Før besøget
  • På museet
  • Efter besøget

Hver del er bygget op omkring en række faktuelt baserede spørgsmål alle med et etisk anstrøg og et svært dilemma. Tanken er at eleverne skal forsøge at sætte dig i de syv fattige børns sted for derigennem at opnå en forståelse for deres valg, de liv, de levede og de mange tilfældigheder, der også var på spil.

Du finder undervisningsmaterialet her.

Vi tilbyder også et undervisningsforløb i "Syv fattige børn" med formidler. Se de enkelte forløb under Gymnasiet og Socialfaglige uddannelser.

NYHED: ANBRAGT

Med udgangspunkt i Danmarks Forsorgsmuseums udstilling "ANBRAGT"som fortæller om anbragte børn på tværs af tid (1900 - 2023), skal eleverne forholde sig til forskellige spørgsmål og fordomme om anbragte børn.

Materialet er delt i tre dele:

  • Før besøget
  • På museet
  • Efter besøget

Hver del er bygget op omkring en række faktuelt baserede spørgsmål, alle med et etisk anstrøg og et svært dilemma. Tanken er, at eleverne skal forsøge at sætte sig i de anbragte børns sted for derigennem at opnå en forståelse for, hvad det vil sige at være anbragt. Udstillingen er designet til at give eleverne et nærmest personligt forhold til historien. Den taler til hele følelsesregistret og lader eleverne opleve og tilegne sig viden fra nye vinkler.

Du finder undervisningsmaterialet her.

Vi tilbyder også et undervisningsforløb i "ANBRAGT" med formidler. Se de enkelte forløb under Mellemtrin, Udskoling, Gymnasiet og Socialfaglige uddannelser.

Der er QR-koder rundt på Fattiggården med små film

QR-koder med små film

I kan benytte egne mobiltelefoner til at scanne de QR-koderne, der er placeret på forskellige spots rundt omkring på museet og dermed se de film, der er lavet om stedet.

Praktisk information vedr. formidling

Når I besøger Danmarks Forsorgsmuseum, har I mulighed for at booke et læringsforløb både med og uden aktiviteter. Alternativt er I velkomne til at besøge museet på egen hånd.

Kontakt os i god til for at sikre, at vi har plads til jer. God fornøjelse!

Priser
700 kr. for omvisning uden aktivitet
1.000 kr. for omvisning med aktivitet eller 1½ times omvisning uden aktivitet
Entré for elever og lærere er fortsat gratis ifm. undervisningsforløb.

Varighed
En omvisning varer ca. 1 time.
Aktivitetsforløbene varer 1½-2½ time plus pauser.

Antal
1 klasse eller op til 30 elever pr. omvisning/aktivitet

Hvornår
Undervisningsforløb kan bookes de dage, hvor museet er åbent, dvs. tirsdage-fredage kl. 10-16.
Det er også muligt - efter aftale med museet - at besøge museet mandag. Det koster 500 kr. i tillæg.
Det er også muligt - efter aftale med museet - at starte før kl. 10 eller slutte senere end kl. 16. Det koster 600 kr. i tillæg.

Booking
I booker omvisning/aktiviteter ved at kontakte os på telefon 6221 0261, mandag-fredag kl. 10-14. Planlægger du et besøg, så kontakt os gerne i god tid - helst minimum 14 dage før jeres besøg - især i maj, juni, september og oktober, hvor mange gerne vil besøge museet.

På egen hånd
I er velkomne til at besøge museet på egen hånd som led i undervisningen. Husk at meddele jeres besøg i god tid inden. I kontakter os på telefon 6221 0261, mandag-fredag kl. 10-14. Der er gratis adgang for elever og lærere.

Betaling
Faktura fremsendes efter jeres besøg. Når I booker bedes I oplyse EAN nr. eller SE/CVR nr., navn og adresse.

Afbud
Bliver I forhindret, så meld afbud i god tid. Ved afbud senere end 2 dage før opkræver vi det fulde beløb.

Ændringer
Har I ændringer til jeres arrangement, skal det ske senest 7 hverdage før arrangementets afholdelse. 

Madpakker
I er velkomne til at medbringe madpakker, kaffe og kage. Der er borde og bænke, både i gården og haven, hvor I kan sidde. De kan benyttes gratis. I kan også købe kolde og varme drikke i Museumsbutikken. Det er også muligt at leje et lokale til at spise medbragt mad, det koster 200 kr. pr. time og skal bookes samtidig med, at I bestiller en rundvisning/undervisningsforløb. 

Garderobe
Jakker og tasker kan anbringes i butikken. Der er ikke aflåst.

Til og fra museet
Museet ligger ca. 10 minutters gang fra bus- og togstationen i centrum af Svendborg. Fra Danhostel Vandrehjem er der 6-8 minutters gang, og fra Naturama tager det ca. 5 minutter på gåben.

Ret til ændringer forbeholdes.