Formidling

Brug museet gratis

Børn og unge (0-17 år) har gratis adgang. Det er gratis for folkeskoler, ungdomsuddannelser og socialfaglige uddannelsesinstitutioner at besøge museet. Det er desuden gratis for undervisere at forberede sig i museets udstillinger, når blot det sker efter aftale med museet.

Museets formidlingsrum kan bookes

Du kan booke dig ind i museets formidlingsrum, Klistersalen, hvis du vil lægge din undervisning eller møde på Danmarks Forsorgsmuseum tirsdag-fredag. I Klistersalen er der lærred, projektor og wi-fi. Pris: 900 kr. for en formiddag kl. 10-13 eller eftermiddag kl. 13-16. Kontakt museet for booking af Klistersalen. 

”...tak for en spændende og medlevende rundvisning. Eleverne i 10. kl. på Faaborgegnens Efterskole har helt sikkert fået sig en oplevelse her og kan nu sætte billeder på noget af det, vi snakker om, på anden måde.

Bedste hilsner fra elever og lærere”

Undervisningstilbud

Gratis udlån af IPads

Museet udlåner IPads uden beregning. Med Ipads'ene kan eleverne scanne QR-koderne, der er placeret på forskellige spots rundt omkring på museet og dermed se de film, der er lavet om stedet. Se et eksempel på de film, du kan se via QR-koder.

De kan også bruge de to apps "Spor i tiden" og "Flugten fra Fattigdommen" og med dem få en udvidet oplevelse af museet.

Ved eventuelle spørgsmål kontakt Forsorgsmuseet på eller på 62 21 02 61.

Historie fortalt gennem dilemmabaseret formidling

Danmarks Forsorgsmuseum har været med til udvikle et metodekatalog til museer og skoler, der ønsker at arbejde med dilemmabaseret formidling. Museet har udviklet sit eget forskningsbaserede live-action dilemmaspil, som ved særlige lejligheder kan spilles på museet af elever på mellemtrinnet.

Metodekataloget kommer med anbefalinger til, hvordan historier om Danmark kan engagere børn, unge og familier og få dem til at tage stilling til danskeres liv og vilkår igennem tiden? Nøgleord kan være engagement, refleksion og stillingtagen. En række museer har gode erfaringer med at lade de involverede påvirke historien gennem dilemmaer. I dette materiale deler museerne ud af deres erfaringer med dilemmabaserede formidlingsformer.

pdfMetodekataloget

Historie fortalt gennem dialogbaseret formidling

Praktisk information vedr. formidling

Når I besøger Danmarks Forsorgsmuseum, har I mulighed for at booke et læringsforløb både med og uden aktiviteter. Alternativt er I velkomne til at besøge museet på egen hånd.

Kontakt os i god til for at sikre, at vi har plads til jer. God fornøjelse!

Priser
Vi har to priser:
600 kr. for omvisning uden aktivitet
900 kr. for omvisning med aktivitet eller 1½ times omvisning uden aktivitet
Entré for elever og lærere er gratis ifm. undervisningsforløb.

Varighed
En omvisning varer ca. 1 time.
Aktivitetsforløbene varer 1½-2½ time plus pauser.

Antal
1 klasse eller op til 30 elever pr. omvisning/aktivitet

Hvornår
Undervisningsforløb kan bookes de dage, hvor museet er åbent, dvs. tirsdage-fredage kl. 10-16.
Det er også muligt - efter aftale med museet - at besøge museet mandag. Det koster 500 kr. i tillæg.
Det er også muligt - efter aftale med museet - at starte før kl. 10 eller slutte senere end kl. 16. Det koster 500 kr. i tillæg.

Booking
I booker omvisning/aktiviteter ved at kontakte os på telefon 6221 0261, mandag-fredag kl. 10-14. Planlægger du et besøg, så kontakt os gerne i god tid - helst minimum 14 dage før jeres besøg - især i maj, juni, september og oktober, hvor mange gerne vil besøge museet.

På egen hånd
I er velkomne til at besøge museet på egen hånd som led i undervisningen. Husk at meddele jeres besøg i god tid inden. I kontakter os på telefon 6221 0261, mandag-fredag kl. 10-14. Der er gratis adgang for elever og lærere.

Betaling
Faktura fremsendes efter jeres besøg. Når I booker bedes I oplyse EAN nr. eller SE/CVR nr., navn og adresse.

Afbud
Bliver I forhindret, så meld afbud i god tid. Ved afbud senere end 2 dage før opkræver vi det fulde beløb.

Madpakker
I er velkomne til at medbringe madpakker. Der er borde og bænke, både i gården og haven, hvor I kan sidde. I kan købe kolde og varme drikke i Museumsbutikken. Har I booket en omvisning eller aktivitet, er det muligt at reservere ”Klistersalen”, hvis der er ledigt. Reservation skal ske samtidig med, at du booker formidling.

Garderobe
Jakker og tasker kan anbringes i butikken eller Klistersalen. Der er ikke aflåst.

Til og fra museet
Museet ligger ca. 10 minutters gang fra bus- og togstationen i centrum af Svendborg. Fra Danhostel Vandrehjem er der 6-8 minutters gang, og fra Naturama tager det ca. 5 minutter på gåben.

Ret til ændringer forbeholdes.