I anledning af Stemmens Dag inviterer museet til en dag, hvor man kan lytte til og tale med nutidens udsatte stemmer i Fattiggårdens autentiske rammer. Kl. 11 og kl. 13 vil der være GRATIS rundvisninger, hvor man undervejs vil møde f.eks. en Hus Forbi-sælger, et tidligere børnehjemsbarn, en førtidspensionist eller en kontanthjælpsmodtager. De vil gerne fortælle om deres situation før og nu samt give deres bud på, hvordan man kan hjælpe dem i dag.

Fattiggården åbnede i 1872 og lukkede først i 1974. Frem til 1961 var en indlæggelse på Fattiggården lig med indespærring og tab af borgerlige rettigheder som stemmeret, valgret, retten til at indgå ægteskab og retten til at tage sig af sine egne børn.

På Danmarks Forsorgsmuseum er der åbne døre ind til dele af samfundets historie, som ellers har været skjult bag høje pigtrådsbekransede mure. Her fortælles forsorgshistorie fra vugge til grav - fra børnehjem over fattiggårde til alderdomshjem. Museet fortæller både barske historier om svigt og rettighedstab, men også pudsige historier om skæve eksistenser og om håb og drømme om et bedre liv.

Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.