Formidling

På Svendborg Museum formidler vi Svendborg og omegns historie på mange forskellige måder. Fælles er, at vi med udgangspunkt i lokalhistorien kan se det store i det små, det globale i det lokale. Med det rigtige greb kan Svendborg blive et vindue til verden. 

Gennem kildemateriale, undervisning, byvandringer og udstillinger kan du komme nærmere på dit lokalområdes historie. Vi afstemmer altid efter behov og vores erfarne formidlere søger dialogen.

Mangler du kilder til et specifikt emne? Så spørg på arkiverne eller museet om hjælp eller besøg vores kildesamling.

Skal du arbejde med kilder i undervisningen i folkeskole eller gymnasium, kan du bruge Rigsarkivets Guldbog om Kildekritik. Den kan hentes her.

Formidling - pris og varighed

Hvis du holder hovedet KOLDT - så BEVARER du fatningen!

I udstillingen ”Frosset i tid” viste vi, hvordan konservatorerne holder hovedet koldt og bevarer fatningen, når de konserverer genstande for arkæologerne. Det er for eksempel svært at forestille sig, hvordan en uformelig klump af vådt, gammelt læder kan blive til den fineste sko – næsten – men det kan den. Eller hvordan en flere tusinde år gammel træskål, fundet ved en arkæologisk udgravning, kan komme til at se ud som ny - næsten.

Udstillingen blev vist på Anne Hvides Gård den 2.-30. september 2020. Der var åbent onsdage og lørdage kl. 11-14. Byvandringer og foredrag tilrettelægges efter målgruppe, klassetrin, interesser etc.

Byvandringer

Pris efter aftale.
Ring 62 21 02 61 og hør nærmere.

Foredrag
Ring 62 21 02 61 og hør nærmere.