Vi glæder os til at byde jer velkommen på Fattiggården i vinterferien. Der er forskellige aktiviteter, både for voksne og børn. Her på siden kan I se, hvad der sker og hvornår.

Åbningstider og entré
NYT: I år har vi også åbent om mandagen i uge 7. Vinterferieprogrammet gælder derfor 12.-20. februar. Fattiggården er åben hver dag kl. 10-16. Billetbestilling er ikke mulig.

Alle aktiviteter på nær ”Stemmer fra skyggesiden” er gratis, når først entréen er betalt. Voksne: 75 kr. pr. person. Pensionister og studerende: 60 kr. pr. person. Børn og unge (0-17 år) har gratis adgang.

Se retningslinjer vedr. Coronapas

Ret til ændringer i dagsprogrammet forbeholdes. 

Det sker alle dage i vinterferien

Prøv opgaven og lær mere om Fattiggården og dem, der boede her

Opgave: Livet på Fattiggården

Hvor sov, spiste og arbejdede de mænd og kvinder, som boede på Fattiggården? Løs opgaven, mens I kommer rundt på Fattiggården. For børn 6-12 år. Du kan løse opgaven på følgende dage:
Alle dage den 12.-20. februar kl. 10-16

Lær om Fattiggården med Tip en 13

Tip en 13'er

Lær om Fattiggården ved at finde svarene på din vej rundt på Fattiggården. ”Tip en 13’er” er tiltænkt de voksne gæster. Du kan prøve Tip en 13’er på følgende dage:
Alle dage den 12.-20. februar kl. 10-16

Prøv gådejagten Stemmer fra skyggesiden

Stemmer fra skyggesiden

Prøv  gådejagten "Stemmer fra skyggesiden", hvor I skal bruge kløgt, snilde og kreativitet for at finde nøglen til hemmeligheden. Sammen får I en underholdende og aktiverende indføring i Fattiggårdens barske historie. Anbefales til børn fra 8 år og deres familier. 

Lørdag-søndag den 12.-20. februar kl. 10-16 (start senest kl. 14.30)

Pris: 199 kr. for familier/grupper op til fem personer + entré til museet. Varighed: 60-90 minutter. Gådejagten skal gennemføres i museets åbningstid. 

Du er altid velkommen til at besøge Museumshaven under dit besøg

Besøg Museumshaven

I tilknytning til Fattiggården ligger Museumshaven. Det er både en nyttehave men også en prydhave, anlagt af Kaptajn Hallas. Han blev i 1869 ansat som fattiginspektør i Svendborg. Derudover var han botanisk interesseret, og det var på hans foranledning, at Inspektørens prydhave blev anlagt, og som enestående nok stadig er bevaret. Du er altid velkommen til at gå en tur i Museumshaven, når museet er åbent. 

Det sker på udvalgte dage i vinterferien

På udvalgte dage kan du få en smagsprøve på Fattiggårdssuppe

Smagsprøver fra Fattiggården

Vinter er lig suppetid. På udvalgte dage i vinterferien kan du få en smagsprøve på Fattiggårdssuppe. Der er servering i Fattiggårdens spisestue, og suppen er tilberedt med råvarer direkte fra Museumshaven. En have, som Fattiggårdens indlagte i over 100 år passede og plejede. Fattiggården har altid været selvforsynende med grøntsager, og det er den stadig. Hvert år knokler Fattiggårdens flittige - frivillige - havefolk med at lægge kartofler, beskære frugtbuske og meget mere. Der er smagsprøver på følgende dage:

Tirsdag-onsdag den 15.-16. februar kl. 11-14

Oplev måtteværkstedet i aktion

Tusindvis af kokosmåtter er blevet vævet på Fattiggården. De blev solgt videre og medvirkede til, at driften af Fattiggården blev billigere. Kig forbi værkstedet i Arbejdsafdelingen og se, når vores frivillige væver måtter. Det sker på følgende dage:

Tirsdag-fredag den 15.-18. februar kl. 11-14

Hør om Fattiggården

Mød museets formidlere og hør om livet bag de høje mure, lige fra lusekassen og fuldebrummen til en række af de mennesker, der i tidens løb har boet på Fattiggården f.eks. Fattiggårdens Skræk, Flugtkongen fra Slesvig, Alma, Onkel Ejner og mange flere. Det sker på følgende dage:

Tirsdag-onsdag den 15.-16. februar kl. 10-14

Udstillinger

Oplev årets udstilling Syv fattige børn

Syv fattige børn

På det gamle fnatloft øverst i Forsørgelsesafdelingen finder I årets store udstilling. Her følger I en søskendeflok på syv, født i årene 1863-1878, gennem barndom, ungdom, voksenliv og for nogen alderdom. I hører om Hermann, Sofus, Carl, Harald, Fritz, Harriet og Axel’s drømme, sejre og nederlag i kampen for et bedre liv. I ser konsekvenser af at være født ind i svære liv med fængsel, prostitution, tiggeri og rejsen til Amerika. Hermann blev indlagt på Fattiggården 32 gange og boede her til sin død som 93-årig. Læs mere om udstillingen

Udstillingen kan ses hele året.

Oplev særudstillingen af Anna Skov Hassing

Min fars arkiv

Udstillingen er en installation, skabt specifikt til museet og placeret i de historiske rum på Fattiggården. Anna tager udgangspunkt i hendes afdøde far Jan Hassings, private arkiv med journaler fra Børneværnets sagsbehandling af hans opvækst samt hans noter, fortællinger, malerier og fotografier, som hun har arvet.

I "Min fars arkiv" møder du malerier, tekster og lyd, hvor elementer fra Børneværnets institutionelle arbejdsarkiv er bragt i rumlig dialog med Anna Skov Hassings billedkunstneriske praksis og familiehistorie.

Udstillingen kan ses frem til 27. marts 2022.

Adresse og åbningstider

Grubbemøllevej 13,
5700 Svendborg
Se kort med angivelse af P-pladser

Den 1. februar - 18. december 2022
Åbent tirsdag-søndag kl. 10-16
I uge 7, 26-31 og 42: Åbent mandag-søndag kl. 10-16

Se entré til museet 

særlige søndage - den første søndag i måneden - er der FRI entré (grupper undtaget) og alle vores udstillinger kan besøges. I tidsrummet kl. 10-14 fortæller museets formidlere spændende historier om Fattiggårdens skæbner og livet bag murene. 

Se hvad Svendborg byder på af oplevelser, spisesteder og overnatning