Omvisninger for skoler

Når I booker et besøg, er det vigtigt for os, at vi kender jeres ønsker for besøget. På den måde kan vi bedst guide jer ift. de muligheder, vi tilbyder og sørge for, at I får en god museumsoplevelse. Et besøg på Fattiggården er en unik og stærk oplevelse, der giver eleverne stof til eftertanke.

Museet tilbyder dialogbaserede omvisninger og særligt tilrettelagte aktivitetsforløb. En omvisning varer ca. 1 time, mens I skal afsætte 2-3 timer til et aktivitetsforløb. Se de forskellige undervisningstilbud under Formidling.

Målgrupper
Et besøg på Danmarks Forsorgsmuseum understøtter især undervisningen i 3.-10. klasse, de gymnasiale uddannelser og socialfaglige uddannelser. Forløbene retter sig mod fagene dansk, historie og samfundsfag og elevernes almene dannelse. Undervisningen afstemmes efter jeres behov, niveau og faglige baggrund.

Børnehaver og indskoling er også meget velkomne på Fattiggården. Vi har ikke udarbejdet målrettede forløb til disse alderstrin. Kommer du fra en skole med specialklasser, kan I booke de forskellige forløb eller en omvisning. Det er blot vigtigt, at I på forhånd afstemmer med museet ift. det faglige niveau.

Ring og hør nærmere – så vi sammen kan tilrettelægge en unik museumsoplevelse for jer.

Book i god tid

Planlægger du et besøg, så kontakt os gerne i god tid - helst minimum 14 dage før jeres besøg - især i maj, juni, september og oktober, hvor mange gerne vil besøge museet. Ring og book på 62 21 02 61. Telefonen er åben mandag-fredag kl. 10-14. 

Det er muligt at booke omvisninger/aktiviteter, når museet har åbent i perioden februar-december. Museet er lukket for besøgende og afholder ikke omvisninger/aktiviteter i uge 51-52 og hele januar. 

Da rummene er små, og alle gerne skulle kunne høre, hvad vores formidlere har på hjerte, bør deltagerantallet per omvisning/formidler maksimalt være 1 klasse/25 studerende.

Priser

Børn og unge (0-17 år) har gratis adgang. Det er gratis for folkeskoler, ungdomsuddannelser og socialfaglige uddannelsesinstitutioner at besøge museet. 

Det koster: 
700 kr. for omvisning uden aktivitet
1.000 kr. for omvisning med aktivitet eller 1½ times omvisning uden aktivitet

Entré for elever og lærere er gratis ifm. undervisningsforløb.

Madpakker
I er velkomne til at medbringe madpakker. Der er borde og bænke, både i gården og haven, hvor I kan sidde. De kan benyttes gratis. I kan købe kolde og varme drikke i Museumsbutikken. Har I booket en aktivitet eller omvisning, kan I booke et lokale, hvis det er ledigt. Det koster 100 kr. Reservation skal ske samtidig med, at du booker formidling og senest 14 dage før besøget.

Booking af lokale
Ønsker en skoleklasse at reservere "Klistersalen" eller "Balkens Tænketank" til f.eks. medbragt mad/drikke, og I ikke har booket en omvisning eller aktivitet, koster det 200 kr. for en time. For øvrige grupper er prisen 350 kr. for en time. Booking skal ske på forhånd og senest 14 dage før besøget.

Evt. ændringer og afbud
Har I ændringer til jeres booking, skal det ske senest 7 hverdage før afholdelsen. Kontakt os på  tlf. 6221 0261 alle hverdage kl. 10-14 eller . Aflysning er uden omkostninger for jer, når det sker senest 2 hverdage før arrangementets start. Hvis det sker senere, vil I blive opkrævet fuld pris for bookede aktiviteter.

Fra gæstebogen

“Efter besøget her på fattiggården er man en del mere taknemmelig for det liv man nu lever. Tak for oplevelsen!"

Anne 16 år

“Sikke en oplevelse!! Meget tankevækkende udstilling - fik helt ondt inden i over de forhold, man bød bl.a. børn,  Men desværre skal vi jo ikke kigge langt for at se kummerlige forhold omkring os… i forhold til, at vi kalder det vores “velfærdsstat”.

Drengene på 8 år var meget optaget af stedet og berørte over børnehjemsudstillingen.”

God sommer fra Jane, Gustav og Kristian

Adresse og åbningstider

Grubbemøllevej 13,
5700 Svendborg
Se kort med angivelse af P-pladser
Se kort med ladestationer til elbiler i Svendborg

Åbningstider 2024
Den 6. februar - 15. december 2024
Åbent tirsdag-søndag kl. 10-16

Sommer- og efterårsferie:
I uge 7, 27-32 og 42: Åbent mandag-søndag kl. 10-16

Se entré til museet 

Omvisning for grupper  eller Omvisning for skoler

særlige søndage - den første søndag i måneden - er der FRI entré (større grupper undtaget) og alle vores udstillinger kan besøges. 

Se hvad Svendborg byder på af oplevelser, spisesteder og overnatning

Få inspiration i magasinet Det Sydfynske Øhav 2024

Kontakt museet
Mandag-fredag kl. 10-14 på telefon 6221 0261.
I weekender og på helligdage kan butikken på Danmarks Forsorgsmuseum kontaktes på telefon 6217 6829. 

Entré

Entré 2024
Voksne: 95 kr.
Studerende: 75 kr. 
Børn under 18 : gratis.
Er du medlem af Museumsforeningen, har du fri entré.

Gratis adgang har:

  • Buschaufføren og evt. den rejseleder, der følger en gruppe.
  • Plejere og frivillige ifølge med borgere fra dagcentre, plejecentre o.lign.
  • Lærere og grupper af elever og studerende som led i undervisning. 
  • Grupper af brugere, beboere og ansatte fra sociale væresteder, caféer og forsorgscentre og andre typer af støttetilbud. 

Dog skal der træffes aftale med museet inden besøget.

Ved tvivl, kontakt os venligst på telefon 62 21 02 61, mandag-fredag kl. 10-14 eller på mail 

En omvisning er alle pengene værd

Oplysninger om omvisninger for grupper

Oplysninger om omvisninger for skoler