Museet har til huse i de oprindelige bygninger, der var Fattiggården. Den var i drift fra 1872 til 1974. På museet prioriterer vi at give alle de bedste muligheder for at færdes på stedet. Museet blev renoveret i 2009 og gjort handicaptilgængelig. Der er gode adgangsforhold til og imellem de to bygninger med udstillinger og receptionen med billetsalg, butik og café. Der er niveaufri adgang med dørautomatik i udstillingsbygningerne og tilgængelig café og toiletfaciliteter. Der er elevator i begge bygninger, som gør det muligt at få adgang til udstillingerne på 1. sal i begge bygninger. Det er nemt at komme rundt med kørestol og rollator i stueetagen og på 1. sal.
Desværre er der ikke elevator til den øverste etage (det tidligere fnatloft), hvor udstillingen ”Syv Fattige Børn” vises. Det umuliggjorde fredningen af bygningerne.
Parkering og ledsagekort
Foran museet er der en p-plads forbeholdt handicapparkering. Gæster med ledsagekort kan gratis få én ledsager med på Danmarks Forsorgsmuseum.
Se mere på Godadgang.dk
Danmarks Forsorgsmuseum er oprettet i mærkningsordningen God Adgang, som omfatter 7 forskellige handicapgrupper med hver deres behov for tilgængelighed. På godadgang.dk kan du finde yderligere oplysninger om de fysiske adgangsforhold til museets bygninger og udearealer.
Reportage i Handicap-Nyt
Landsformand for Dansk Handicap Forbund, Susanne Olsen, og redaktør på Handicap-Nyt, Bente Rødsgaard, har besøgt Danmarks Forsorgsmuseum. Læs deres reportage i den seneste udgave af Handicap-Nyt (se side 48).