Vi glæder os til at byde jer velkommen på Fattiggården i efterårsferien. Der er mange forskellige aktiviteter og udstillinger. Der er oplevelser, både for voksne og børn. Her på siden kan I se, hvad der sker og hvornår i perioden 15.-23. oktober 2022.

Der er åbent alle dage kl. 10-16. Alle aktiviteter - undtagen "Stemmer fra skyggesiden" - er gratis, når først entréen er betalt. Voksne: 75 kr. pr. person. Pensionister og studerende: 60 kr. pr. person. Børn og unge (0-17 år) har gratis adgang.

Klar på flere oplevelser i Svendborg?
Hvad enten du er lokal eller turist, så er der mange spændende oplevelser i Svendborg. På Frederiksø kan du se udstilllingen "Arven fra ØK - på Sydfyn og i Siam" og i Anne Hvides Gård vises udstillingen  "Alle tiders klæder". Her er det muligt at møde konservatorerne onsdag den 19. oktober kl.11-15.

Ret til ændringer forbeholdes.

Det sker alle dage den 15.-23. oktober

Løs opgaven mens I kommer rundt på Fattiggården.

Opgave til børnene

Hvor sov, spiste og arbejdede de mænd og kvinder, som boede på Fattiggården? I billetsalget kan I få udleveret opgaven "Livet på Fattiggården". Den er tiltænkt børn i alderen 6-12 år og deres familie. I kan løse opgaven, mens I går rundt på Fattiggården.

Det er alle dage den 15.-23. oktober kl. 10-16.

Hør om nogle af de skæbner, der var indlagt på Fattiggården

Fortællinger fra Fattiggården

På Fattiggården kan du se lusekassen, fuldebrummen og måtteværkstedet. Men hvem var de mennesker, som boede bag de høje mure og pigtråden? I efterårsferien kan du høre om nogle af dem, der i tidens løb har boet på Fattiggården, når museets formidlere fortæller skæbnefortællinger.

Det er alle dage den 15.-23. oktober i tidsrummet kl. 10-14.

Besøg Museumshaven når du er på Fattiggården

Besøg Museumshaven

I tilknytning til Fattiggården ligger Museumshaven. Det er både en nyttehave men også en prydhave, anlagt af Kaptajn Hallas. Han blev i 1869 ansat som fattiginspektør i Svendborg. Derudover var han botanisk interesseret, og det var på hans foranledning, at Inspektørens prydhave blev anlagt, og som enestående nok stadig er bevaret.

Du kan besøge Museumshaven alle dage den 15.-23. oktober kl. 10-16.

Helga Theilgaards stærke portrætter af hjemløse kan ses på Fattiggården frem til 18. december 2022

De Rodløse - vi der er tilbage

Udstillingen sætter fokus på det korte liv og overdødeligheden blandt hjemløse i Danmark. Værket er en kombination af de tidligere portrætter, Helga fotograferede for tretten år siden, sammenstillet med nye portrætter af de hjemløse, der lever endnu. Læs mere om udstillingen.

Udstillingen kan ses frem til 18. december. 

Det sker på udvalgte dage

Få en smagsprøve tirsdag den 18. oktober

Smagsprøver

Få en smagsprøve på labskovs med hjemmesyltede rødbeder. Der er servering i Fattiggårdens spisestue. Rødbederne er afgrøder fra Museumshaven. En have, som Fattiggårdens indlagte i over 100 år passede og plejede. Fattiggården har altid været selvforsynende med grøntsager, og det er den stadig. Hvert år knokler Fattiggårdens flittige - frivillige - havefolk med at lægge kartofler, beskære frugtbuske og meget mere. Det er muligt at købe et glas syltede rødbeder i Museumsbutikken.

Få en smagsprøve tirsdag den 18. oktober kl. 11-14.

Mød Henriette i efterårsferien. Hun fortæller om livet som socialt udsat før og nu

Fattigdom før og nu

Få en snak med Henriette. Hun er Hus Forbi-sælger og formidler på Danmarks Forsorgsmuseum. Hun fortæller gerne om, hvordan livet som socialt udsat var før og i dag.

Mød Henriette mandag og torsdag den 17. og 20. oktober kl. 11-14.

Tirsdag den 18. oktober kan du få grøntsager med hjem fra Museumshaven

Grøntsager fra haven

Du er meget velkommen til at kigge om i Museumshaven og få lidt forskellige grøntsager med hjem. Det er grøntsager, som de frivillige har dyrket i haven hen over sommeren.

Besøg Museumshaven tirsdag den 18. oktober kl. 11-14 og få grøntsager med hjem.

Besøg måtteværkstedet og se, hvordan en måtte bliver til. Der er frivillige tirsdag den 18. oktober

Måtteværkstedet i aktion

Tusindvis af måtter er blevet vævet på Fattiggården. De blev solgt videre og medvirkede til, at driften af Fattiggården blev billigere. Kig ind i værkstedet i Arbejdsafdelingen. Her viser vores frivillige, hvordan en måtte bliver til. I Museumsbutikken kan du købe en måtte med hjem, så længe lager haves. Prisen er 175 kr.

Der er gang i måtteværkstedet tirsdag og onsdag den 18.-19. oktober kl. 11-14.

Adresse og åbningstider

Grubbemøllevej 13,
5700 Svendborg
Se kort med angivelse af P-pladser

Den 1. februar - 18. december 2022
Åbent tirsdag-søndag kl. 10-16
I uge 7, 26-31 og 42: Åbent mandag-søndag kl. 10-16

Se entré til museet 

Se hvad der sker i efterårsferien den 15.-23. oktober

Omvisning for grupper  eller Omvisning for skoler

særlige søndage - den første søndag i måneden - er der FRI entré (grupper undtaget) og alle vores udstillinger kan besøges. I tidsrummet kl. 10-14 fortæller museets formidlere spændende historier om Fattiggårdens skæbner og livet bag murene. 

Se hvad Svendborg byder på af oplevelser, spisesteder og overnatning

Kontakt museet
Mandag-fredag kl. 10-14 på telefon 6221 0261.
I weekender og på helligdage kan butikken på Danmarks Forsorgsmuseum kontaktes på telefon 6217 6829.