Åbent alle dage kl. 10-16 den 14.-22. oktober

Vi glæder os til at byde jer velkommen på Fattiggården i efterårsferien. Der er oplevelser og udstillinger, både for voksne og børn. Her på siden kan I se, hvad der sker og hvornår i efterårsferien den 14.-22. oktober 2023.

Der er åbent alle dage kl. 10-16. Alle aktiviteter er gratis, når først entréen er betalt. Voksne: 95 kr. pr. person. Pensionister og studerende: 75 kr. pr. person. Børn og unge (0-17 år) har gratis adgang.

Klar på flere oplevelser i Svendborg?
Hvad enten du er lokal eller turist, så er der spændende oplevelser i Svendborg. På Frederiksø kan du se udstilllingen "På rette vej" om navigationsskolernes historie i Svendborg. Der er fri adgang og åbent 14.-22. oktober kl. 11-17.

Ret til ændringer forbeholdes.

Det sker hver dag

Opgave for børn og deres voksne

I efterårsferien kan du og din familie gå på opdagelse i den gamle fattiggård med opgaven "Fattiggården tager dig med på en lytter". Sammen kan I lytte til tankevækkende fortællinger om nogle af Fattiggårdens skæbner, og undervejs løse forskellige opgaver. Medbring gerne din mobil.

Vi anbefaler at børn under 14 år lytter til fortællingerne sammen med en voksen. Fortællingerne kan virke lidt barske, men livet var anderledes barskt på Fattiggårdens tid, både for børn og voksne. Temaerne er: alkoholafhængighed, vold, kriminalitet og psykisk sygdom. Vi håber, at fortællingerne kan åbne op for en dialog om de svære emner, og give et indblik i, hvordan livet så ud for den fattigste del af befolkningen på Fattiggårdens tid.

Opgaven er gratis, når først entréen er betalt. 

Museumshavens Venner passer Museumshaven gennem hele sæsonen

Besøg Museumshaven

I tilknytning til Fattiggården ligger Museumshaven. Her dyrker Museumshavens Venner en lang række grøntsager, f.eks. kartofler, porre, gulerødder og persille. De dyrkes uden brug af sprøjtemidler og kunstgødning, men med masser af kærlighed hver tirsdag igennem sæsonen. Foruden nyttehaven er der også en prydhave, anlagt af Kaptajn Hallas. Han blev i 1869 ansat som fattiginspektør i Svendborg. Derudover var han botanisk interesseret, og det var på hans foranledning, at Inspektørens prydhave blev anlagt. Den er stadig bevaret.

Du kan besøge Museumshaven alle dage den 14.-22. oktober kl. 10-16.

Nye udstillinger

Oplev museets nye udstilling ANBRAGT

ANBRAGT

I Danmark anslås det, at der er 150.000 mennesker i befolkningen, der har prøvet at være eller er anbragt uden for hjemmet. I museets nye, store udstilling ”ANBRAGT” fortæller vi historier om anbringelser på tværs af generationer, fra slutningen af 1800-tallet til i dag. Det sker med udgangspunkt i en række anbragte børns egne oplevelser. 

"ANBRAGT" er to udstillinger – én til børn i alderen 8-12 år og én til voksne og unge.

Til efterårsferien åbner vi ny udstilling skabt af Ole Lejbach og Jens Blendstrup

GENFÆRD

I GENFÆRD giver billedkunstner Ole Lejbach og forfatter Jens Blendstrup ordet til de almindelige mennesker. Kilderne til udstillingen kommer fra databasen arkiv.dk og de fysiske arkiver på Danmarks Forsorgsmuseum og Skovgaard Museet. Ole Lejbach har genskabt portrætterne som store, spektakulære kul- og sepiategninger og som små intime blyantskitser, mens Jens Blendstrup har vækket dem til live i knivskarpe tekster.

"GENFÆRD" kan opleves fra den 14. oktober.

Adresse og åbningstider

Grubbemøllevej 13,
5700 Svendborg
Se kort med angivelse af P-pladser

Åbningstider 2023
Den 7. februar - 17. december 2023
Åbent tirsdag-søndag kl. 10-16
I uge 7, 26-31 og 42: Åbent mandag-søndag kl. 10-16

Se hvad der sker i efterårsferien 14.-22. oktober

Se entré til museet 

Omvisning for grupper  eller Omvisning for skoler

særlige søndage - den første søndag i måneden - er der FRI entré (større grupper undtaget) og alle vores udstillinger kan besøges. 

Se hvad Svendborg byder på af oplevelser, spisesteder og overnatning

Få inspiration i magasinet Det Sydfynske Øhav 2023

Kontakt museet
Mandag-fredag kl. 10-14 på telefon 6221 0261.
I weekender og på helligdage kan butikken på Danmarks Forsorgsmuseum kontaktes på telefon 6217 6829.