Besøg museet

Mere end halvdelen af museets besøgende oplever museet via en dialogbaseret, debatskabende og tankevækkende rundvisning - målrettet den enkelte gruppe. Ved hjælp af forskellige analoge og digitale formidlingsgreb engageres de besøgende. Undervejs i besøget er der flere etiske og moralske dilemmaer fra både fortid og nutid, man kan tage stilling til.

Museets formidling skabes i et engagerende krydsfelt mellem fortælling, samtale og uhøjtideligt rollespil med fokus på dilemmaer. Et eksempel på dette er det forskningsbaserede, digitale dilemmaspil "Fattiggård eller Fjendeland". I spillet skal deltagere tage stilling til de samme dilemmaer, som en række fattige og indespærrede danskere stod overfor under 2. Verdenskrig og dermed tage aktivt del i deres historie. 

Læs mere om mulighederne for at få en kop kaffe eller nyde din madpakke og fordøje indtrykkene enten i caféen, i Klistersalen eller i haven.

Mennesker med handicap

Museet har til huse i de oprindelige bygninger, der var Fattiggården. Den var i drift fra 1872 til 1974. På museet prioriterer vi at give alle de bedste muligheder for at færdes på stedet. Museet blev renoveret i 2009 og gjort handicaptilgængelig. Der er gode adgangsforhold til og imellem de to bygninger med udstillinger og receptionen med billetsalg, butik og café. Der er niveaufri adgang med dørautomatik i udstillingsbygningerne og tilgængelig café og toiletfaciliteter. Der er elevator i begge bygninger, som gør det muligt at få adgang til udstillingerne på 1. sal i begge bygninger.

Desværre er der ikke elevator til den øverste etage (det tidligere fnatloft), hvor udstillingen ”Syv Fattige Børn” vises. Det umuliggjorde fredningen af bygningerne.

Parkering og ledsagekort
Foran museet er der en p-plads forbeholdt handicapparkering. Gæster med ledsagekort kan gratis få én ledsager med på Danmarks Forsorgsmuseum.

Se mere på Godadgang.dk
Danmarks Forsorgsmuseum er oprettet i mærkningsordningen God Adgang, som omfatter 7 forskellige handicapgrupper med hver deres behov for tilgængelighed. På godadgang.dk kan du finde yderligere oplysninger om de fysiske adgangsforhold til museets bygninger og udearealer.

Hvem besøger museet?

Sammensætningen af museets besøgende er unik og består især af udskolingselever, ungdomsuddannelser og socialfaglige studerende fra mange forskellige uddannelsesforløb. Desuden børn og unge med særlige behov samt sårbare brugere fra f.eks. forsorgshjem og væresteder. Også alment interesserede lægger vejen forbi og får en tankevækkende oplevelse.

Statistik fra Kulturstyrelsen viste i 2014, at Danmarks Forsorgsmuseum nationalt indtog en 6. plads ud af museer med den "højeste vurdering af brugernes museumsoplevelse" samt en 3. plads ud af museer med "de mest videbegærlige brugere".

Adresse og åbningstider

Grubbemøllevej 13,
5700 Svendborg
Se kort med angivelse af P-pladser
Se kort med ladestationer til elbiler i Svendborg

Åbningstider 2024
Den 6. februar - 15. december 2024
Åbent tirsdag-søndag kl. 10-16
I uge 7, 27-32 og 42: Åbent mandag-søndag kl. 10-16

Se entré til museet 

Omvisning for grupper  eller Omvisning for skoler

særlige søndage - den første søndag i måneden - er der FRI entré (større grupper undtaget) og alle vores udstillinger kan besøges. 

Se hvad Svendborg byder på af oplevelser, spisesteder og overnatning

Få inspiration i magasinet Det Sydfynske Øhav 2024

Kontakt museet
Mandag-fredag kl. 10-14 på telefon 6221 0261.
I weekender og på helligdage kan butikken på Danmarks Forsorgsmuseum kontaktes på telefon 6217 6829.