DEN SORTE BOKS: Grus, gran og gamle jægere

”Grus, gran og gamle jægere”: Svendborg Museum har i mere end et årti foretaget arkæologiske undersøgelser ved Kirkeby Sand i forbindelse med, at NCC har udvundet grus på et større område. Fundene herfra vidner om, at ældre stenalders jægere har haft deres ophold her, hvor de har kunne drive jagt i et landskab, der var formet af den istid, der sluttede omkring 4000 år tidligere. Både geologien, arkæologien og nutidens grusudvinding med efterfølgende rekreative områder vil være emner, der behandles i udstillingen i Den Sorte Boks på P-pladsen ved kirken i Kirkeby i perioden 15. maj – 18. juni.

På videoindslaget i boksen kan man bl.a. se lodsejer, Christian grev Ahlefeldt-Laurvig-Lehn, fortælle om hans slægts indsats for naturen og dyrelivet i området. Christian Ahlefeldt er stor fan af Den Sorte Boks og har tidligere udtalt sin begejstring for at ”boksen kommer ud i mange områder af kommunen, og de der ellers ikke har for vane at gå på museum bliver også nysgerrige og vil se, hvad deres lokalområde indeholder af spændende historier”. Det er lige netop det, der er Svendborg Museums idé med boksen!

På videoen vil man også kunne se et indslag, hvor arkæolog Jakob Fink fortæller om de arkæologiske fund fra området.

NCC A/S skal også nævnes, da de velvilligt har støttet denne udstilling og blandt andet har bidraget med illustrationer af retableringen.

Grundet corona-situationen, vil den officielle åbning af boksen fredag d. 15. maj kl. 14 kun være for inviterede gæster, men fra kl. 15 vil alle være velkomne. Åbningstiden vil de øvrige dage være kl. 8 – 21, hvor boksen er programmeret til automatisk at åbne og lukke. Vi skal naturligvis overholde myndighedernes retningslinjer, og der vil derfor blive sat skilte op med anvisninger på, hvordan man kan besøge udstillingen.

I forbindelse med udstillingen er der d. 3. juni planlagt et foredrag med museumsinspektør Lone C. Nørgaard. Hvis dette bliver aktuelt, vil det blive annonceret senere, bl.a. på Facebook og museets hjemmeside.

Kontakt og info: Lone C. Nørgaard 24279331

Kirkeby A368 x300Kirkeby A404 407 x300Kirkeby A404 407 x300
Læs mere om Den sorte Boks

Arrangement oversigt

Startdato fredag 15. 05. 2020 14:00
Slutdato torsdag 18. 06. 2020 21:00
Det foregår Kirkeby Kirke

Tilmelding eller login til medlemsforeningen

Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.