DEN SORTE BOKS: Fællesskaber i Lakkendrup

Landsbyer og fællesskab. De to ord klæber sammen, for det gode landsbyliv har altid været afhængigt af hvordan landsbyboerne kommer ud af det med hinanden.

Med udstillingen ”Fællesskaber i Lakkendrup” sætter Svendborg Museum landsbyfællesskabet under lup: Hvad var det? Hvad blev det? Hvad er det i dag?

Lakkendrup, der i middelalderen blev grundlagt af udflyttere fra Gudbjerg, har gennem tiderne haft tre forskellige landsbylaug. Med udgangspunkt i dem beretter udstillingen om landsbyfællesskabet før 1800, dengang alle var fæstebønder og skulle enes om markarbejdet; om det fællesskab der løste lokale problemer i perioden 1840-1940 hvor alle var blevet selvejere, men stadig havde nogle fælles interesser – og om nutidens fællesskab, hvor landsbylauget understøtter det lokale sammenhold.

I montrerne vises genstande fra Lakkendrup før og nu – fra mosefund til fest-rekvisitter.
Endelig fortæller forfatteren Mikael Josephsen på video om at komme til Lakkendrup som 17-årig og finde et fællesskab, han hidtil kun havde turde drømme om.

Selvom udstillingen tager afsæt i Lakkendrup, handler den i princippet om alle landsbyers historie, for det gode liv på landet har altid været afhængigt af, hvad landsbyboerne har formået at løfte i fællesskab.

Den Sorte Boks står på legepladsen i Lakkendrup (Sortemosevej 9) og har åben hver dag kl. 8 – 21 frem til 30. september.

Læs mere om Den sorte Boks

Arrangement oversigt

Startdato tirsdag 15. 09. 2020 8:00
Slutdato tirsdag 15. 09. 2020 21:00
Tilmeldingen åbner mandag 14. 09. 2020 21:00
Det foregår Legepladsen i Lakkendrup

Tilmelding eller login til medlemsforeningen

Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.