Historien om "Fattiggårdens Skræk" udgivet som Graphic novel.

I efteråret 2016 fik 7.a (nu 8.a) fra Rantzausminde skole til opgave at fortælle den dramatiske historie om Peter Jørgensen også kendt som ”Fattiggårdens Skræk”. Der var dog et par benspænd – eleverne skulle ikke skabe en traditionel fortælling, men en kunstnerisk. De skulle overveje, hvad Peter Jørgensen kan have tænkt eller følt i de situationer, som de skulle formidle og de skulle fortælle historien baglæns startende med Peters død og sluttende med hans fødsel.

Med vejledning fra museumsinspektør Jeppe Wichmann Rasmussen fra Danmarks Forsorgsmuseum og kunstnerne Ann-Kerstina Nielsen og Per Buk fra Galleri NO 44 skabte eleverne på to dage 24 collografier med tilhørende tekster, der formidler Peter Jørgensens livshistorie. Collografier og tekster blev til en flot og anderledes grafisk udstilling, der blev udstillet på museet og nu udgives som en graphic novel med titlen ”Fattiggårdens Skræk”.

Projektet er en del af Kulturens Laboratorium og støttet af Kulturregion Fyn.