En masse gæster fyldte søndag d. 12. marts 2017 forventningsfuldt Fattiggårdens gamle arbejdsgård op, da "Skjulte Danmarkshistorier" skulle lanceres.

Nogle gæster var mere nervøse end andre. For de mennesker, som de seneste måneder har knoklet med at få både nutidens og fortidens og meget personlige svære historier formidlet på skærmen var særdeles spændte på at se, hvordan filmene blev modtaget af både kendte og ukendte ansigter. 

Det blev en dag i anerkendelsens tegn, for utallige var de tilbagemeldinger til deltagerne om, hvor stærkt og rørende det er, at Henning, Mette, Christina, Richardt og Eli deler deres svære historier så åbenhjertigt med os alle. 

Vi er meget stolte på museet over dette projekt, som i den grad er tankevækkende museumsformidling med nutidsrelevans, og som er et projekt, som skal så vidt og bredt ud som muligt. Gå derfor ind på www.skjultedanmarkshistorier.dk og se filmene selv og del dem gerne i jeres netværk - vi glæder os til at høre, hvad I synes om dem. 

En stor tak til jer alle som støttede op om projektets lancering i dag, og en særlig tak til formand for social- og sundhedsudvalget Hanne Ringgaard Møller for åbningstalen. 

"Skjulte Danmarkshistorier" er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og Nordea fonden og del af satsningen "Historier om Danmark".