Du kan gøre det med Netflix og HBO og nu også med den sydfynske historie – få den, når du har lyst! I en ny podcastserie fra Svendborg Museum og Radio Diablo, fortæller historikere, arkæologer, forfattere og formidlere om nye skæve vinkler på din lokale historie.

Første sæson af podcasten ”Sydfynske fortællinger” er netop blevet udgivet og indeholder otte afsnit. Museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen fortæller om Sydfynske fortællinger:

Lokum”Alle episoderne er skabt som samtaler om historiske og arkæologiske emner. Vi har fravalgt monologen og tilvalgt de fantastiske, nørdede og indsigtsfulde samtaler, som vi har på museet hele tiden. Nu bare med mikrofon. Som lytter kan du høre samtaler om seksualitetens historie i Svendborg, jernaldersmeden i fund og mytologi, Gudmefyrsten, bizarre begravelsesritualer fra stenalderen og meget mere. Hør f.eks. historien  om lokumstønden/latrinet anno 1250, fundet i baggården til Møllergade 1”.

Hvordan kan du få fingrene i samtalerne?

Podcasten er gratis at lytte til. Du kan enten gøre det via din almindelige internetbrowser eller ved at hente podcastappen SoundCloud, der er gratis at downloade og nem at bruge. Sydfynske fortællinger er også på iTunes og Pocket Cast.

Afsnittene er:

Gudme - gudernes hjem m. Per O. Thomsen
Ørkildborgen m. Per O. Thomsen
Sex i Svendborg før og nu m. Per O. Thomsen
Lokummer og sanitet m. Per O. Thomsen
Døden i dysserne med Marie Vang Posselt
Metallernes mester - smede i mytologi og fund. Med Marie Vang Posselt.
Svendborg og slavehandlen med Mich Vraa
Sejlskib, søfolk og stærke enker med Anita Lillevang