Vi har altså nogle pænt seje frivillige. Tom Eggert fra Vikings bådelaug har arbejdet med at restaurere skibets gamle kompas til punkt og prikke. Tom skriver:

"Kompasset er af mærket I. C. Weilbach. Weilbachs forretning blev grundlagt i 1755 i København, og Weilbach-kompasser er blandt de fineste i verden. Jeg er ikke klar over om kompasset stammer helt tilbage fra 1897, men det kunne det godt.

Kompasrosen flyder i væske, som dengang var 2/3 vand og 1/3 alkohol. Med tiden kan der komme luftbobler i kompashuset, og der skal så fyldes op med alkohol.
Kompasset var malet sort og der var en større luftboble i, så jeg har haft det hjemme og fyldt alkohol i så boblen er væk.

Det gamle sorte maling har jeg fjernet, og inden under var det fineste messing. Det har jeg så pudset op og givet det 10 lag Tonkin-lak for at forhindre irring."

Museet har over 100 frivillige fordelt på bådelaug, fattiggårdens have, Egeskov Mølle, byhistorisk arkiv og i formidlingen.

Vi er meget taknemmelige for deres arbejde - uden deres arbejde for at bevare kulturarven ville vi være ilde stedt!