Fattigdom på tværs - undervisningsmateriale

"Fattigdom på tværs" er en debatudstilling, der er skabt til undervisning. Udstillingen vandt Den fynske Kulturpris i 2015.

Museumslæringsmaterialet indeholder øvelser til brug på museet rettet mod udskoling og gymnasier.
pdfHent lærervejledningen her.

I udstillingen trænes eleverne i at se en debat fra begge sider og får historisk perspektiv på nutidens fattigdom.

Til øvelsen om argumentkamp kan argumentarket bruges.
pdfHent arket her.

Begge sider af fattigdomsdebatten er repræsenteret i udstillingen. Forsorgsmuseet har interviewet Joachim B. Olsen og Pernille Skipper, der har fået de samme spørgsmål om fattigdom og besvaret dem meget forskelligt.

Se interviewet med Joachim B. Olsen.
Se interviewet med Pernille Skipper.

Klasser der vil gå rundt på Forsorgsmuseet uden rundviser, kan bruge disse spørgeark.
pdfHent spørgeark udskolingen

Endelig kan eleverne via appen "Flugten fra fattigdommen" følge fire forskellige karakterer og forsøge at løse deres dilemmaer.
Læs mere om appen her.