Kammerherre N.F.B. Sehesteds Oldsagssamling på Broholm

Foredraget omhandler historien om den unikke samlings tilblivelse i 1870'erne og om dens senere historie, men der fortælles også om personen Frederik Sehested og om Broholms spændende historie fra middelalderen og til i dag.

Kimen til Frederik Sehesteds interesse for oldtiden blev lagt så tidligt som i 1833, da han som 20-årig overværede fundet af Broholmskatten - Danmarks største eksisterende guldfund fra jernalderen (4,5 kg guld), der blev fundet på godsets jorde.

Det var dog først i 1870'erne at han kastede sig over arkæologien som aktiv udgraver, som skribent og som den første, der begyndte at eksperimentere med brugen af flintredskaber.

For at kunne opbevare samlingens mange tusinde oldsager, byggede han en museumsbygning i haven bag Broholm. Museumsbygningen og samlingen eksisterer stadig.

Læs mere om Frederik Sehested og oldsagssamlingen

Formidling - pris og varighed

Byvandringer og foredrag tilrettelægges efter målgruppe, klassetrin, interesser etc.

Byvandringer

800 kr - 1 time.
Ring 62 21 02 61 og hør nærmere.

Ring 62 21 02 61 og hør nærmere.