Rundvisninger hver dag tirsdag–fredag i uge 27-30

Gå med en af museets formidlere på rundvisning og hør de bevægende historier om livet bag de høje mure - om bl.a. lusekassen, fuldebrummen og en række af de mennesker, der i tidens løb har boet på Fattiggården; Fattiggårdens Skræk, Flugtkongen fra Slesvig, Alma, Onkel Ejner og mange flere.

Prøv kræfter med Fattiggårdens mande- og kvindearbejde som fx at væve måtter af kokossnor og at knuse sten til skærver.

11:00: For alle

”Klassisk” fattiggårdsrundvisning. Få indblik i historierne, hverdagen og udviklingen bag Fattiggårdens mure.

13:00: For alle

Jens Vejmand

Museet har i år besøg af Flemming aka ”Jens Vejmand”. I uge 27-30 knuser Flemming skærver og kløver brænde i mandsgården, som de indlagte gjorde det på Fattiggårdens tid, og han klæder sig som en ægte vejmand.

Med Flemming ved din side kan du selv få lov at prøve kræfter med skærveknusningen og mærke på egen krop, hvad ægte fattiggårdsarbejde var for en størrelse.

Skjulte Danmarkshistorier

”Skjulte Danmarkshistorier” er et ambitiøst og nyskabende museumsprojekt, der, gennem 12 dokumentarfilm skabt sammen med nutidens socialt udsatte, skal give indsigt i og tydeliggøre forskelle og ligheder på livet for nutidens og fortidens socialt udsatte. I sommerferien er der mulighed for at se filmene i museets udstilling ”Fattigdom på Tværs”.

Entré og åbningstider

Entré: Voksne 50 kr.
Pens./stud: 40 kr.
Børn 0-18 år: Gratis

Alle aktiviteter er gratis, når entréen er betalt.

Åbent tirsdag–søndag 10–16.

Sejlturene med KAJA og VIKING er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. Kammerateriet, Café WØ, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge.