Museet inviterer de besøgende indenfor til en ganske GRATIS og med sikkerhed tankevækkende museumsoplevelse i anledning af museets specielle formidlingstiltag "Særlig Søndag", som er den første søndag i hver måned. Her er entréen sløjfet, og museet byder på en rundvisning kl. 11 og kl. 13, hvilket selvfølgelig også er gratis i dagens anledning. 


Store Sådag

Frivilliggruppen "Museumshavens venner" inviterer alle interesserede til "Store Sådag" fra kl. 11. Der skal lægges kartofler, sås gulerødder og meget andet i den gamle fattiggårdshave. Undervejs vil der blive fortalt  om projektet med at genskabe og dyrke haven, de fremtidige planer og selvfølgelig også blive budt på lidt til ganen.

Museumshaven og bygningskomplekset, som huser Danmarks Forsorgsmuseum, er fredet og den eneste af sin art i Skandinavien. Genskabelsen af haven startede i 2014, og haven passes af ca. 20 frivillige. Et arbejde der i særlig grad er med til at styrke den historiske formidling om livet på Fattiggården og samtidig gør en forskel for brugerne på både Kirkens Korshærs og Frelsens Hærs varmestuer, som modtager afgrøderne fra haven.

Hvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA og VIKING er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. Kammerateriet, Café WØ, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge.